MENIU

Rusia acuză Marea Britanie că a înscenat atacul chimic din Siria. „Este o minciună neruşinată"

Rusia susţine că are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în atacul chimic din Siria

Administraţia Vladimir Putin are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în comiterea atacului chimic din Siria, pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad, anunţă Ministerul rus al Apărării. Afirmația a fost calificată drept „grotescă” și o „minciună nerușinată” de către ambasadoarea Marii Britanii la ONU.    

Rusia acuză Marea Britanie că a "înscenat" atacul chimic din Siria. Armata rusă a anunțat că deține „dovezi" prin care Marea Britanie a participat direct la „înscenarea" atacului chimic din regiunea siriană Ghouta Orientală.

"Astăzi, Ministerul Apărării a primit noi dovezi despre implicarea directă a Marii Britanii în organizarea acestei provocări în suburbia Ghuta de Est", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Konaşenkov a acuzat Londra că „a exercitat o presiune puternică" asupra căştilor albe siriene, salvatorii aflați în zona controlată de rebeli care au alertat primii despre atacul chimic, „pentru a înscena această provocare pregătită în avans".

Karen Pierce, ambasadoarea Marii Britanii la ONU, a calificat acuzația Moscovei drept „grotescă".

„Este o minciună neruşinată. Una dintre cele mai urâte mostre de ştiri false pe care le-am văzut la maşinăria propagandistică a Rusiei", a afirmat Karen Pierce, potrivit Agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Rusia Marea Britanie dovezi