MENIU

Rusia respinge acuzațiile Ucrainei despre bombardamentele devastatoare de la Mariupol: Este o știre FALSĂ!

Bombardamente la Mariupol Foto: Profi Media

Rusia transmite din nou că acuzaţia Ucrainei că a bombardat un spital de copii din oraşul Mariupol este ştire falsă. 

Rusia a transmis joi că acuzaţia Ucrainei că a bombardat un spital de copii din oraşul Mariupol este ştire falsă, deoarece clădirea este o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe, relatează Reuters.

„Aşa se nasc ştirile false”, scrie pe Twitter reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski.

Rusia a atras atenţia la 7 martie că spitalul a fost transformat într-un obiectiv militar din care trag ucrainenii, a mai precizat în postarea de pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Ucraina că a stabilit poziții de luptă în interiorul unității medicale, cu doar câteva ore înainte ca maternitatea și spitalul de copii din Mariupol să fie bombardate, potrivit CNN.

Miercuri seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a comis o crimă de război după ce autorităţile au spus că aviaţia rusă a bombardat miercuri respectivul spital de copii. Bombardarea spitalului din Mariupol a stârnit de asemenea indignarea UNICEF şi a ţărilor occidentale.

Consiliul orășenesc din Mariupol a publicat imagini devastatoare cu spitalul devastat și a acuzat forțele ruse că au lansat mai multe bombe asupra acestuia.

„Clădirea unității medicale în care copiii au fost îngrijiți până acum este complet distrusă”, a precizat consiliul orașului.

Cel puțin 17 persoane au fost rănite în atacul aerian de la Mariupol.