MENIU

Rusia primește ajutor din partea americanilor. Trump le promite 200 de ventilatoare

rusia trump

Statele Unite au anunţat marţi că în această săptămână vor începe livrarea către Rusia a 200 de ventilatoare pentru respiraţie asistată, transmite agenţia Reuters.Potrivit ambasadei americane la Moscova, preşedintele Vladimir Putin a cerut asistenţă din partea SUA, iar omologul său american Donald Trump a oferit 200 de ventilatoare de producţie americană.

Primele 50 de aparate vor fi pregătite miercuri pentru expediție, celealalte 150 urmând și ele a fi expediate către Moscova, scrie Agerpres. Potrivit ministrului rus de externe Serghei Lavrov, cele 200 de ventilatoare vor fi transportate în Rusia cu două avioane şi Washingtonul va acoperi costurile. ''Sper că (ventilatoarele) ne vor ajuta să depăşim actuala situaţie'', a spus Lavrov în timpul unei videoconferinţe de presă.

Rusia a raportat marţi 9.263 de noi infecţii cu noul coronavirus şi încă 115 decese, numărul îmbolnăvirilor ajungând în această ţară la aproape 300.000 , iar cel al deceselor la 2.837. Rusia este a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID, după Statele Unite, care au ajuns la mai mult de 1,5 milioane de infectări.

Mai multe articole despre:
Rusia sua coronavirus