MENIU

Rusia ezită să reimpună carantina, în ciuda numărului record de infectări

Record de cazuri Covid-19 în Rusia

Rusia a raportat, miercuri, 15.700 de noi cazuri Covid-19, un record zilnic, și 317 decese. În ciuda creșterii alarmante a infectărilor, guvernul de la Moscova a anunțat că nu ia în calcul revenirea la carantină și a dat asigurări că sistemul de sănătate este mult mai bine pregătit decât în primul val al pandemiei. 

Rusia este a patra cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA, India și Brazilia. Bilanțul total al epidemiei în țară depășește 1,44 milioane de infectări și 24.952 de decese. Din totalul pacienților, 2.300 sunt cazuri critice. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că sistemul de sănătate este mai bine echipat decât în prima parte a pandemiei pentru a face faţă înmulţirii cazurilor. Autoritățile se tem însă de efectul asupra economiei al măsurilor restrictive.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Moscova. Angajatorilor li s-a cerut să permită salariaților să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă şi cu risc mai mare de îmbolnăvire au fost sfătuite să evite deplasările.

Recent, primarul Serghei Sobianin a anunțat că în următoarele două luni va începe vaccinarea în masă în cel mai mare oraș al Rusiei, cu Sputnik-V. 

Rusia va deveni prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin anti-Covid spre aprobare pentru utilizarea de către publicul larg. Comunitatea internațională și-a exprimat rezerve cu privire la eficiența și siguranța vaccinului, întrucât nu ar fi fost suficient testat, însă oficialii ruşi din domeniul sănătăţii susțin contrariul.  

Citește și ”Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva Covid-19. Anunțul lui Vladimir Putin

Mai multe articole despre:
rusia cazuri record covid moscova carantina vaccin