MENIU

RUSIA anunţă o nouă AFACERE DE MILIARDE cu noul său partener, CHINA

Cel mai bogat om din Rusia, Alesher Usmanov

Dupa ce Rusia a semnat prin intermediul companiei Gazprom un contract exorbitant de 400 de miliarde de dolari cu China, privind livrarea de gaze naturale, iata ca o alta tranzactie strange legaturile dintre cele doua tari. Astfel, operatorul rus de telefonie mobila MegaFon a semnat un acord de "miliarde de ruble" cu firma chineza Huawei.

Contractul, care se intinde pe o durata de sapte ani, prevede cumpararea de echipamente din China pentru construirea si modernizarea retelelor 2G, 3G si LTE din Rusia, potrivit Reuters.

Al doilea cel mai mare operator wireless din Rusia a fost de acord sa cumpere echipamente de la firma chineza Huawei Technologies, pentru cel putin 600 de milioane de dolari, intr-un moment in care relatiile dintre companiile rusesti si chinze se consolideaza, conform Bloomberg.

"MegaFon a ales cel mai mare producator din China de produse privind retelele telefonice, in vederea modernizarii structurilor sale din mai multe regiuni din Rusia", a anuntat Alexander Bashmakov, directorul de strategie al firmei rusesti.

"Huawei este unul dintre liderii tehnologici in materie de echipamente 4G. Ei sunt lideri in privinta numarului de contracte semnate cu operatorii de telefonie. Piata rusa este foarte competitiva la preturile echipamentelor, spre deosebire de SUA, unde livrarile din China sunt limitate", a spus Bashmakov.

Firma MegaFon este controlata de cel mai bogat om din Rusia, Alesher Usmanov, iar o parte este detinuta de TeliaSonera. Mai multe pe Ziare.com.

Mai multe articole despre:
Rusia Huawei Rusia China