MENIU

Rusia acuză Occidentul: ”Provocați o ISTERIE!”

Rusia susține că Occidentul provoacă o ”isterie” în legătură cu manevrele militare ruse desfășurate în estul Europei și a respins acuzațiile că acestea ar fi netransparente.

Exerciţiile comune cu Belarus, cu numele de cod Zapad-2017 ("Vest-2017"), au început joi şi se vor termina pe 20 septembrie. Manevrele militare, denunţate drept o demonstraţie de forţă de către unii membri ai NATO, se desfăşoară în Belarus, în enclava Kaliningrad şi în mai multe regiuni din nord-vestul Rusiei.

'Respingem plângerile că aceste exerciţii nu sunt transparente', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferinţe de presă. 'Credem că declanşarea unei isterii în jurul acestor exerciţii este o provocare', a mai spus oficialul rus, scrie Agerpres.

'Este o practică obişnuită pentru orice ţară să organizeze astfel de exerciţii. Totul se desfăşoară conform legislaţiei internaţionale', a declarat Peskov, care a anunţat că preşedintele Vladimir Putin ar putea asista la unele dintre aceste exerciţii.

Mai multe articole despre:
Occident isterie Russia