MENIU

Rusia a recompensat familiile soldaților decedați pe front cu...spumă de ras și șampon

Foto: zaks.ru

Conducerea unui district din regiunea Leningrad a oferit spumă de ras și șampon familiilor soldaților care au murit în războiul din Ucraina. Gestul a provocat revoltă în mediul online. 

Oficialii au distribuit fotografiile de la acțiune pe aplicația de Facebook a rușilor, dar, în urma valul de critici, imaginile au fost șterse. Cu toate acestea, șeful regiunii Tihvin a răspuns comentariilor și a susținut că nu înțelege criticile. Potrivit oficialului, șamponul și spuma de ras sunt un „semn de atenție”.

În dorința de a se lăuda, oficialii districtului au distribuit fotografiile de la „acțiune” pe o platformă de spocializare populară în Rusia, dar, în urma valurilor de critici, imaginile au trebuit să fie șterse, scriu portalurile de știri Zaks și Bloknot.

„Astăzi, 23 februarie, de Ziua Apărătorilor Patriei, reprezentanții guvernelor locale omagiază soldații care au murit în Districtul Militar de Nord și premiază rudele lor”, a informat administrația regională. Mult anunțatele premii erau formate dintr-un set care conținea un șampon și o spumă de ras.

Cum era de așteptat, imaginile au stârnit indignare pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, șeful regiunii Tihvin a răspuns că nu înțelege criticile și a adăugat că șamponul și spuma de ras sunt un „semn de atenție”.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Vladivostok, estul Siberiei, le-au oferit femeilor pachete cu alimente, pate, conserve sau cârnați afumați, familia unui soldat rus ucis în Ucraina a primit un ajutor constând într-un pachet cu colțunași. Iar în altă regiune, văduvele au primit prosoape.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, văduvele soldaților ruși au primit haine de blană, însă femeile le-au returnat, fiindcă nu li se potriveau măsurile. 

Mai multe articole despre:
Rusia razboi Ucraina spuma de ras sampon soldati rusi