MENIU

RUDEL OBREJA află astăzi dacă mai rămâne în arest la domiciliu

RUDEL OBREJA află astăzi dacă mai rămâne în arest la domiciliu

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, află dacă mai rămâne în arest la domiciliu. Obreja a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. El este acuzat că i-a cerut un milion de euro mită omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l scăpa de un dosar aflat la Curtea Supremă.

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, dosarul urmând să fie judecat de Tribunalul Bucureşti, arată Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoană, denunţătoare în cauză, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acesteia. În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

Mai multe articole despre:
poliţie arest condamnare Rudel Obreja domiciliu