MENIU

Romgaz are o nouă conducere

Decizia a fost luată în această săptămână, când Virgil Metea a fost demis din funcție, după 7 luni de la începerea celui de-al doilea mandat. 

Potrivit datelor transmise de Curtea de Conturi, acesta ar fi responsabil de prejudicii de 160 de milioane de lei aduse companiei, cauzate de nerespectarea legislaţiei în vigoare cu privire la preţul de vânzare al gazelor. Romgaz este acum obligată de Curtea de Conturi să recupereze pagubele. Mai mult, conducerea firmei de gaze naturale mai are ceva de adaugat în privinţa demiterii lui Virgil Metea.

Motivele revocării sunt: deficienţele în actul de management, nerespectarea şi nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorităţi de control şi reglementare, dar şi ale Consiliului de Administraţie.

Metea a fost înlocuit de Emil Cindrea, care a fost director general adjunct până în anul 2016, când a demisionat. Totuşi, nici el nu pare să fie mai moral. În urmă cu numai un an, acesta era anchetat de DIICOT în dosarul gazelor ieftine pentru InterAgro, dar potrivit unor surse, ar fi scăpat de urmărirea penală vara trecută. Cindrea va fi director interimar pentru 4 luni, cu posibilitatea de prelungire la 6 luni, dar numai în cazuri excepționale și bine întemeiate.

 

 

 

  

Mai multe articole despre:
Romgaz romgaz conducere conducere romgaz