MENIU

Românii loviți CRUNT de ANAF sunt revoltați. Spațiul Privat Virtual NU FUNCȚIONEAZĂ

Românii sunt loviți crunt de ANAF. Potrivit legislației fiscale în vigoare, depunerea Declarației Unice, care este obligatorie, se face NUMAI online din acest an. Doar că Spațiul Privat Virtual, pe pfinternet.anaf.ro, adică înregistrarea în serviciul online de declarare al ANAF, NU FUNCȚIONEAZĂ.

Persoanele care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri trebuie să le declare prin intermediul Declarației Unice. Iar începând cu acest an, depunerea Declarației Unice se face numai online, pe site-ul ANAF.RO.

DESCARCĂ AICI FORMULARUL DECLARAȚIE UNICĂ 2019 - ANAF.RO

Cum te înregistrezi pe ANAF.RO

Ministerul Finanțelor a transmis, din vara anului trecut, contribuabililor persoane fizice, o scrisoare care conţine informaţii pentru înregistrare.

Scrisoarea primită pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual contine un număr care se va utiliza la inregistrare. Pentru înregistrarea în SPV, sunt necesare următoarele informații:

1. Numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.
2. Codul Numeric Personal (CNP), sau Numărul de Identificare Fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului.
3. Seria și numărul actului de identitate.
4. Adresa de e-mail proprie.
5. Numărul telefonului mobil personal.
6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV.
7. O parolă necesară autentificării în SPV.

Aceste informații trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”, alegând Tipul de aprobare ”Verificare număr document”.

Doar că Spațiul Privat Virtual, adică înregistrarea în serviciul online de declarare al ANAF, NU FUNCȚIONEAZĂ, spre disperarea românilor.

Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual este furnizat de Ministerul Finanțelor Publice. Prin intermediul SPV se poate accesa situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile.

----------------------------

UPDATE | 7 martie, ora 10:10 | După materialul postat pe realitatea.net, pe site-ul ANAF, pfinternet.anaf.ro, a fost postat următorul mesaj: "Inregistrarea utilizatorilor persoane fizice si juridice este functionala si se realizeaza accesand link-ul".

Doar că, surpriză! Cine dă click pe link ajunge pe o pagină unde găsește un nou mesaj de eroare: "Server-ul nu a gasit pagina ceruta. Va rugam, reveniti! www.anaf.ro".