MENIU

Românii și-au făcut stocul de mașini second-hand aduse din Occident

Noi restricţii la cumpărarea de maşini second-hand

Românii și-au făcut plinul de mașini second-hand aduse din Occident, după eliminarea taxei auto. Cel puțin asta indică ultimele date disponibile, care arată că tot mai puține mașini sunt importate în 2018, comparativ cu 2017. Intenția guvernanților de a introduce noi taxe de înmatriculare pare tardivă.

Piaţa maşinilor second-hand din import a scăzut cu 6% în primul trimestru, la 120.000 de unităţi, dar media lunară a rămas mare, de peste 40.000 de unităţi înmatriculate, potrivit Autovit.ro, pe baza informaţiilor de la Direcţia de Înmatriculare a Vehiculelor.

Valoarea este a doua cea mai mare pentru primul trimestru în ultimii zece ani. Cel mai slab trimestru din ultimii zece ani a fost în 2011, când au fost înmatriculate mai puţin de 32.000 de autovehicule.

În ceea ce priveşte piaţa maşinilor rulate pe plan intern, adică reînmatriculări, scăderea e de 4%, de până la 124.187 unităţi, potrivit zf.ro.

O știre din presa centrală i-a speriat pe bucureștenii cu mașini vechi: potrivit unui proiect care ar urma să fie pus în dezbatere pe site-ul primăriei, începând cu anul 2019, maşinile non-euro, cele euro 1 şi euro 2 să NU mai circule prin Capitală între orele 6 și 22. Primăria general a reacționat și spune că inițiativa aparține unui consilier general, fiind depusă în nume personal.

Mașinile vechi, interzise în București? Anunț de ultima oră de la Primăria Capitalei

Mai multe articole despre:
maşini second-hand maşini second