MENIU

Românii din diaspora se alătură protestelor din țară. Londra strigă "România, trezește-te!"

Protest Londra
Mesaj Londra

Românii din străinătate sunt solidari cu protestatarii din ţară. Vineri seara au loc manifestaţii în mai multe orașe din Italia, Spania, Marea Britanie şi Grecia.

Împreuna pentru a sprijini curăţarea ţării - este mesajul cu care mii de români din Italia, zona Torino, au ieşit în această seară la un miting în faţa Consulatului general.

Câteva sute de români din Londra au scandat vineri seară în fața consulatului român "România, trezește-te". Manifestanții au aprins lumânări și au depus flori în memoria victimelor de la Colectiv.

La Torino au loc doua mitinguri: vineri şi duminică, potrivit Stiri.TVR.ro. Iniţiativa aparţine unor grupuri de tineri, care s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Cu steaguri, pancarte şi lumânări, mărşăluiesc, paşnic, în jurul Consulatului.

Prima manifestaţie din Spania organizată în semn de solidaritate cu cei de acasă are loc la Madrid, în faţa ambasadei României. Mitinguri sunt şi la Barcelona şi Sevilla, la consulatele româneşti.

Solidaritate şi la Atena: la iniţiativa Comunităţii Române Sfântul Ştefan Cel Mare, românii au venit la ambasadă cu flori şi lumânări. Ei se plâng, însă, că, în faţa ambasadei, au fost lăsaţi doar o jumătate de oră.

"Cel mai profund mesaj din Londra din aceasta seara", a scris Stefan Franio pe MartorOcular:

Mai multe articole despre:
diaspora incendiu colectiv proteste colectiv