MENIU

Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Cum explică Rafila o astfel de măsură

Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat

Ministrul Sănătății a anunțat intenția de a introduce o nouă taxă pentru paciențții români. Conform oficialului de la Ministerul Sănătății, pacienții care apelează la serviciile medicale ale spitalului de stat vor fi nevoiți să plătească în plus dacă își doresc un anumit medic să îi trateze.

Situația sistemului de sănătate din România a stârnit de multe ori controverse și indignare în rândul cetățenilor care depind de accesul la serviciile medicale. Însă, acum, un nou anunț al Ministerului Sănătății vine să intensifice aceasta nemulțumire. Potrivit declarațiilor oficiale, românii care își doresc să fie tratați de un anumit medic în cadrul spitalelor de stat vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară. 

Inițiativa ar schimba complet sistemul medical românesc, însă aceste măsuri vor fi aplicate treptat până în anul 2030. 

”Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat ministrul Sănătății.

Alertă în sănătate: Creștere alarmantă a gripei sezoniere. INSP raportează peste 83.000 cazuri într-o singură săptămână!

Pentru a veni cu argumente cu privire la această modificare legislativă, Alexandru Rafila a spus că măsura există deja în mai multe spitale din Europa și din Israel. 

”Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”, a mai spus Alexandru Rafila.

România nu mai cumpără vaccin anti-Covid. Doar de la Pfizer avem de luat aproape 28 de milioane de doze