MENIU

România trimite din nou pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor devastatoare de pădure

Pompieri români în misiune în Grecia

142 de pompieri români vor merge în Grecia pentru a-și ajuta colegii în lupta cu incendiile devastatoare de pădure. Aceștia vor pleca vineri.

”Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook. 

Citește și: ”Pompierii români care s-au luptat cu incendiile din Grecia au fost avansați și decorați”

Un anunț în acest sens a venit și din partea Guvernului.

”Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii”. 

Este vorba despre 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia, cu 28 de autospeciale, care includ 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 microbuze, un autocar si alte mijloace de sprijin logistic incluzand o dronă.

Citește și: ”Florin Cîțu anunță înființarea a peste 8.000 de posturi. În ce domenii se fac angajările”