MENIU

România se TOPEȘTE la 40 de grade! Numărul solicitărilor la ambulanță și intervențiile SMURD, în CREȘTERE ACCELERATĂ

Caniculă

Valul de caniculă continuă să facă ravagii! Întreaga țară este sub avertizare de cod galben și portocaliu, iar în unele zone temperaturile înregistrate trec și de 40 de grade Celsius. Numărul solicitărilor la ambulanță a crescut, iar echipajele SMURD abia mai fac față. Nu putine sint cazurile în care paramedicii intervin cu motocicletele, pentru a ajunge rapid la cei care au nevoie urgent de prim-ajutor. 

La Serviciul de Ambulanță București-Ilfov s-au înregistrat aproape 900 de apeluri. 64 de persoane s-au simțit rău când erau pe stradă, iar cadrele medicale au ajuns urgent. Solicitări au primit și echipele SMURD.

"Am fost la cinci intervenții, toate în spațiul public. Patru dintre ele pot fi asociate caniculei și expunerii îndelungate la soare. Cât privește simptomele, pot să enumăr cefalee, transpirație, amețeli, stare de lipotimie", a declarat plutonier major Cișmărescu, paramedic SMURD.

Chiar și salvatorii rezistă cu greu temperaturilor ridicate. Ei sunt nevoiți să poarte un echipament de protecție care face căldura și mai greu de suportat.

"Temperatura la umbră e undeva la 40 de grade. De la nivelul asfaltului se amplifică, iar eu merg cu motocicleta cu aproximativ 100 de grade", a mai spus paramedicul.

"Este recomandat să consumăm cât mai multe lichide, 2 litri de apă, ceaiuri, să evităm expunerea la soare între 10:00 -16:00", a precizat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București.

Puțini sunt cei care evită expunerea la soare.

Într-unul dintre cele mai fierbinți puncte ale Capitalei, termometrul arată 39 de grade Celsius la umbră,  și vorbim despre unul dintre locurile pe care bucureștenii le aleg atunci când vor  se răcorească pentru   aici în zonă sunt fântânile arteziene.

Meteorologii anunță că valul de caniculă se va menține și în următoarele zile.