MENIU

România, primul loc în UE la mortalitate provocată de COVID-19

România, primul loc în UE la mortalitate provocată de COVID-19

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de mortalitate provocată de COVID, adică numărul de decese raportate la milionul de locuitori. Potrivit datelor centralizate la nivel european, țara noastră are 101 decese/milion, la mare distanță de Spania, aflată pe locul doi, potrivit Realitatea Plus. 

Rata mortalițății din România este de aproape 4 ori mai mare decât media europeană, de 29 decese/milion. Pe locul doi în clasament se află Spania, cu 80 de decese.

Datele au fost extrase și prelucrate pe baza celor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății pentru perioada 1 septembrie – 14 octombrie 2020.

Și la capitoul decese, România se află pe locul 3 în UE, cu 1.957, în perioada de referință. Pe primul loc se află Spania, cu 3.769 și Franța cu 2.212 de decese. Totuși, cele două țări au populație de 2-3 ori mai mare și raportează fiecare de peste 5 ori mai multe cazuri.

Dacă vorbim despre numărul de decese raportat la cel de cazuri confirmate, rata în România este de 2,7%. Un rezultat mai prost are doar Bulgaria - 3,2%, în timp ce media Uniunii Europene este de 0,7%.