MENIU

România a bătut recordul de înmatriculări la RABLE

2017 a fost anul record al înmatriculărilor sau reînmatriculărilor de mașini second-hand. Peste un milion de autoturisme vechi au intrat oficial în circulație, arată o analiză Profit.ro pe baza datelor AutoDNA. 

Și mai grav este faptul că starea unora dintre aceste mașini este "trucată", fie că li s-a modificat kilometrajul, pentru a apărea mai puțin uzate, fie pentru au daune neraportate

Cu toate acestea,  Volkswagen, cea mai vândută marcă second-hand, este și cea mai verificată. De altfel, analiza arată clar preferința românilor către mașinile la mâna a doua produse în Germania: pe poziția secundă, ca număr al înmatriculătrilor, apare BMW (în principal seria 3 și seria 5), urmat de Audi (mai ales A4 și A6) și Opel (în majoritate Astra). Pe al cincelea loc apare prima firmă non-germană, Ford, cu modelele Focus și Mondeo.

În total, AutoDNA spune că doar 100.000 de automobile din cele peste 1 milion înmatriculate sau reînmatriculate anul trecut - 550.000 venite din afara țării și 500.000 deja existente în România - au fost verificate pentru eventuale probleme  tehnice. 


Mai multe articole despre:
rable RAR