MENIU

Nouă români au murit într-un accident din Ungaria|FOTO

Romani morti in Ungaria

Nouă români, au murit într-un accident de microbuz, produs marți lângă Budapesta, în Ungaria, potrivit Ministerului de Externe. Tragedia a avut loc ca urma a coliziunii între un tir și un microbuz. 

Potrivit unui comunicat MAE, până în prezent, s-a stabilit că patru dintre persoanele moarte în accident sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor sunt de cetățene română. 

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, microbuzul înmatriculat în județul Mureș, care se întoarcea în țară s-a angajat într-o depășire periculoasă și s-a ciocnit cu un tir. Poliția locală a anunțat deja numele, iar familiile victimelor au fost înștiințate. 

Echipajele de intervenţie au reuşit cu greu să scoată victimele din microbuz, pentru că acesta era foarte deformat în urma impactului cu camionul, scriu jurnaliștii de la site-ul 24.hu. Pompierii au putut interveni doar prin partea din spate a vehiculului.

Jurnaliștii de la portalul dejeanul.ro scriu că momentul impactului a fost surprins chiar de șoferul microbuzului care făcea o transmisie live pe o rețea de socializare în timp ce conducea.

Tragedia a avut loc în jurul orei 17.30 ora României, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Budapesta. Din cauza accidentului, circulaţia fost deviată câteva ore.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat de urgență la fața locului pentru a acorda asistență. 

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.