MENIU

Romaero începe concedierile. 150 de angajaţi vor pleca acasă

Peste 150 de angajaţi Romaero ar urma să fie concediaţi, potrivit unor documente publicate pe site-ul companiei. Instituţia, specializată în fabricarea şi întreţinerea avioanelor, vrea să reducă cheltuielile, ca să se redreseze financiar. Romaero a avut anul trecut pierderi de 34 milioane lei, la o cifră de afaceri de 53,8 milioane lei, potrivit Realitatea TV.

842 de salariaţi lucrează în prezent la Romaero. Concedierile erau iniţial programate să înceapă în iulie, însă au întârziat pentru că Hotărârea de Guvern, obligatorie în acest caz, nu a fost aprobată încă. 

Potrivit documentelor, 150 de angajaţi ar urma să îşi piardă locul de muncă. Dar vor beneficia de indemnizaţie de şomaj şi de un venit lunar de completare, care se acordă în funcţie de vechimea în muncă. Compensaţiile sunt plătite cu bani de la bugetul asigurărilor sociale pentru o perioadă de cel mult doi ani, iar asta ar putea costa statul 5,65 milioane lei.


85% dintre cei care ar urma să plece sunt salariaţi din categoriile de personal TESA, conducere şi muncitori indirect-productivi. În urma disponibilizărilor, compania estimează o reducere a cheltuielilor cu personalul cu circa 18%.


Romaero a avut anul trecut pierderi de 34 milioane lei, la o cifră de afaceri de 53,8 milioane lei. Datoriile companiei au ajuns la sfârşitul anului trecut la circa 300 milioane lei. 

 
Mai multe articole despre:
pierderi video concedieri Romaero