MENIU

Ridzi cere regim semideschis de executare a pedepsei. Motivul invocat - numeroase afecțiuni medicale

<p>Monica Iacob Ridzi</p>

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a cerut, marți, Penitenciarului Gherla, stabilirea unui regim semideschis de executare a pedepsei, invocând faptul că suferă de numeroase afecțiuni medicale, printre care trombofilie și leuconeutropenipe, potrivit HotNews.ro.

Surse judiciare au declarat, marți, pentru Mediafax, că Monica Iacob Ridzi a arătat, în solicitarea adresată Comisiei de stabilire a regimului de executare a pedepselor privative de libertate, a Penintenciarului Gherla, că trombofilia de care suferă "poate provoca coagularea sângelui, mai ales în venele profunde ale membrelor inferioare".

"Solicit stabilirea regimului semideschis pentru executarea pedepsei privative de libertate, având în vedere faptul că situația mea medicală este foarte gravă, fiind diagnosticată de către medicii specialiști, din țară și străinătate, cu 13 afectiuni, precum leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutație homozigotă și heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă. Trombofilia de care sufăr poate provoca coagularea sângelui, mai ales în venele profunde ale membrelor inferioare, cu formare de cheaguri, care pot migra în artera pulmonară, ducând la deces prin trombembolie pulmonară", a arătat Ridzi, în cererea înaintată comisiei, potrivit surselor citate.

Monica Iacob Ridzi a mai precizat că tratamentul trombofiliei se poate face prin administrarea de medicamente antiagregante, care îi sunt, însă, interzise din cauza bolii von Willenbrand, "care se manifestă prin hemoragii severe", astfel încât nu are voie să primească substanțe antiagregante.

"Singura modalitate prin care pot evita formarea de cheaguri, în venele profunde ale membrelor inferioare, este să mă plimb cel mult două ore, aspect imposibil într-un regim închis de executare a pedepsei", a explicat fostul ministru.

Totodată, Monica Iacob Ridzi a cerut reprezentanților Penitenciarului Gherla să țină cont și de situația sa familială, în condițiile în care are doi copii minori, de un an și cinci luni, respectiv patru ani și nouă luni, "care sunt grav afectați de despărțirea de mama".

Mai multe pe HotNews.ro.