MENIU

Rezultatul referendumului din Scoția subiect de ironii pe internet și pe rețelele sociale

Respingerea de către cetățenii Scoției a ruperii țării lor de Marea Britanie a devenit subiect de ironii pe internet și pe rețelele sociale, unde utilizatorii au publicat glume, montaje foto și imagini trucate, transmite Europa Press, potrivit AGERPRES.

Astfel, rețelele sociale abundă de fotografii trucate în care apare Mel Gibson, în rolul legendarului luptător pentru independența Scoției, William Wallace, cu comentarii care mai de care mai acide. "Cum adică au spus nu?", scrie pe una dintre imagini, care reprezintă de fapt afișul filmului "William Wallace" al cărui protagonist a fost actorul Mel Gibson. Folosindu-se tot de cadre din filmul William Wallace, alți internauți au suprapus comentarii de genul: "William Wallace ar fi rezolvat altfel lucrurile", "William Wallace lupta pentru libertate, halal ironie...", "Vreți să-mi spuneți că Scoția a votat împotriva propriei independențe? Chestia asta îl va scoate din sărite pe Mel Gibson!", "Dacă voi sunteți scoțieni, atunci mie unul mi-e jenă să mă mai numesc așa" sau "Ce naiba, măi băieți?"

Alt utilizator s-a mulțumit doar să posteze legendarul afiș al Looney Tunes (unul dintre cele mai cunoscute seriale de desene animate, produse între 1930-1969), care apare la sfârșitul fiecărui episod de desene animate și care conține la fel de cunoscutul mesaj "Thats all Folks'".

Regina Elisabeta a II-a a Angliei apare suprapusă pe afișul filmului "Game of the Thrones", cu coroana pe cap, îmbrăcată într-o armură cu țepi și sprijinindu-se într-o sabie, iar sub fotografia suveranei britanice apare mesajul: "You win or you die" (Câștigi sau pieri).

În viziunea internauților, și scoțianul din serialul de desene animate Familia Simpson are ceva de comentat în legătură cu rezultatul referendumului pentru independență: "Frații și surorile sunt dușmani naturali. La fel ca englezii și scoțienii! Sau precum galezii și scoțienii! Ori ca japonezii și scoțienii! Sau ca scoțienii cu alți scoțieni! Afurisiții ăștia de scoțieni! Au distrus Scoția!"

Într-o altă fotografie apare Ducesa de Alba, una dintre cele mai bogate femei din Spania, iar sub fotografia ducesei, apare următorul comentariu scris de un utilizator: "Singurul lucru care mă scoate din minți este că Ducesa de Alba nu va fi regina Scoției".

Chiar și cântărețul Julio Iglesias apare într-una dintre imagini, peste fotografia lui fiind suprapus textul "Mergem în Scoția și tu știi asta", o aluzie la unul dintre cunoscutele cântece ale artistului "Y lo sabes" (Și tu știi asta).

Mai multe articole despre:
referendum Scoţia glume rezultat