MENIU

Rezultatele la Evaluarea Naţională în 2015, mai bune ca în 2014 în Timiş

<p><strong>REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO</strong></p>

S-au afişat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională! Aproape 5.000 de elevi din Timiş s-au aflat în focul examenelor în această săptămână. Vineri, elevii au aşteptat emoţionaţi în faţa şcolilor pentru a-şi vedea notele luate la Limba Română. Matematică sau la Limba Maternă. Imediat după ora 12, rezultatele au fost afişate. Nota o găsesşti pe site-ul inspectoratului sau pe edu.ro

Conform statisticii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, anul acesta, în Timiş s-a înregistrat un procentaj de promovabilitate mai mare ca anul trecut. La Evaluarea Naţională din Timiş, medii peste cinci au luat 74,34 la sută din elevii din Timiş, iar în 2014 procentajul a fost de 61,11 la sută. La Limba Română, în 2015, note peste 5 au obţinut 81,23 la sută, iar la Matematică – 68,61 la sută. În judeţul Timiş s-au înregistrat la această sesiune a Evaluării Naţionale trei medii generale de 10. De asemenea, 12 elevi au obţinut nota 10 la Română şi 144 la Matematică. Rezultatele pot fi consultate pe ww.edu.ro.

Rezultatele de la Evaluare Naţională contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru). MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Tot vineri, 26 iunie 2015, are loc depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00), iar între 27 şi 29 iunie 2015: rezolvarea contestaţiilor. În 30 iunie are loc afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Mai multe articole despre:
rezultate Timiş evaluare naţională