MENIU

Rezultatele anchetei la Spitalul din Curtea de Argeș: Niciun vinovat pentru moartea lui Andrei

<p>Anchetă la Spitalul Bălăceanca. Ce au făcut doi pacienţi cu grave afecţiuni psihice</p>

Ancheta internă la Spitalul Muncipal Curtea de Argeș, declanșată după ce un băiat, în vârstă de opt ani, a murit la doar 24 de ore de la internare, s-a încheiat fără niciun vinovat. Colegii celor doi medici, care s-au ocupat de băiat, au concluzionat că analizele nu ar fi ajutat la schimbarea diagnosticului și că fluxul medical a fost bun. Mai mult, medicii suspendați se vor întoarce la lucru, informează Realitatea TV.

Rezultatele anchetei interne, la spitalul din Curtea de Argeş, arată că de vină sunt doar simptomele, care au indicat o altă boală și că analizele ar fi fost inutile.

"Diagnosticul la internare și pe parcursul internării a fost susţinut de simptomatologia copilului. Investigaţiile de laborator, la dispoziţia medicilor curanţi, nu ar fi putut să aducă elemente vizavi de reorientarea diagnosticului", a declarat directorul medical al Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Marian Hiru.

Rezultatele anchetei contrazic declaraţiile mai multor cadre medicale - unele chiar din spitalul de la Curtea de Argeş - care, imediat după desesul copilului, au recunoscut că Andrei ar fi putut fi salvat, dacă vreun medic l-ar fi ascultat măcar cu stetoscopul.

"Decesul a survenit datorită unei insuficiențe respiratorii acute, generate de pneumopatie şi o altă infecţie acută la nivelul miocardului. Este vorba despre o deficienţă în acordarea asistenţei medicale", preciza, pe 21 aprilie, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, Dan Manu.

"Numai radiografia pune diagnosticul de ce spuneţi dumneavoastră. Dacă este examinat clinic corect, ascultat corect pulmonar se pune diagnosticul şi fără radiografie în caz de pneumonie", declara, la aceeași dată, directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Ionela Dăneț.

Iniţial, Andrei a fost diagnosticat cu gastroenterocolită de medicul pediatru care nu a recomandat analize de sânge sau radiografie. Deşi copilul se simţea din ce în ce mai rău, niciun alt doctor nu i-a făcut analize şi nu a permis transferul lui la alt spital.

Andrei Turcu a murit în braţele mamei lui, la 24 de ore de la internare. Suferea de fapt de pneumonie şi avea şi probleme cardiace.

Alte două anchete sunt acum în curs. Este vorba despre cea a Colegiului Medicilor, instituţie unde cei doi medici au fost chemaţi astăzi, dar şi cea a Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

 

 

Viaţa unui copil valorează 10.000 de lei.Amenda-singura măsură luată la Spitalul din Curtea de Argeș




Viaţa unui copil valorează 10.000 de lei. Aceasta este concluzia la care a ajuns DSP Argeş, în urma anchetei de la spitalul din Curtea de Argeş, unde un copil de opt ani a murit cu zile. Inspectorii instituţiei au mai suspendat provizoriu doi medici, până la finalizarea anchetei. În paralel, ancheta Parchetului este abia la început, cea a Colegiului Medicilor stagnează, iar cea internă trebuie reluată, după ce prima a fost făcută defectuos.

 

Spitalul din Curtea de Argeș, asaltat de protestatari: Cer ca doctorii să fie pedepsiţi în justiție

 
 

 

 

Copilul de 7 ani, ucis de indiferență: Medicii acuzați încă profesează. Autoritățile se contrazic

 

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Ionela Dăneț, a admis, marți, în cadrul unei intervenții telefonice, la Prime Time News, că cei doi doctori, Cernat Sanda și Perju Tomiță, care s-au ocupat de copilul de șapte ani (Bogdan Turcu) nu au respectat două proceduri de bază, care ar fi putut evita tragedia soldată cu moartea acestuia, însă a precizat că așteaptă decizia Colegiului Medicilor, pentru a-i suspenda din funcție pe cei doi. În schimb, președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a afirmat că doamna director ar putea să ia unele măsuri împotriva medicilor implicați, dacă ar dori, precizând că "angajatorul, poate să ia orice fel de decizie dorește în legătură cu faptul că acei medici vor continua sau nu să muncească".