MENIU

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: 1903 de note de 10 la Matematică |realitatea.net

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională își pot verifica nota obținută la examen pe siteul evaluare.edu.ro. Toate noutățile despre examenul de Capacitate și depunerea contestațiilor le veți putea găsi și pe realitatea.net. Rata de promovabilitate se așteaptă să fie mai mare ca anul trecut, însă multe dintre subiecte au fost cu probleme. Rezultatele finale la examenul de evaluare națională sau capacitate cum mai este cunoscut vor fi afișate după depunerea contestațiilor, respectiv pe data de 23 iunie. Pe data de 29 iunie încep înscrierile la liceu. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2018.

Situaţia statistică generală relevă că din cei 142.847 de candidaţi prezenți, un număr de 104.972 de candidați a obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) - 73,5%.

Dintre aceștia, 319 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 94,8%: 142.847 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 150.603 elevi înscrişi.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste 5 (cinci) 118.969 de candidați (83%), în timp ce 2.089 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică 87.577 de candidați (61,3%) au note peste 5 (cinci), iar 1.903 candidați au obținut nota 10 (zece).

Contestaţiile pot fi depuse în cursul zilei de marți, 19 iunie, în intervalul orar 14:00 - 19:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 23 iunie.

De regulă, este bine să ajungeți și la avizier în cazul în care este nevoie să depuneți contestații, în cazul în care s-a produs vreo greșeală la corectarea notelor de la Evaluare Națională 2018.  Odată, ce ați trecut de acest prag, pentru înscrierile la liceu aveți la dispoziție GHIDUL pe care îl puteți consulta. 

REZULTATELE LA EVALURE NAŢIONALĂ 2018 pot fi consultate pe evaluare.edu.ro

Rezultate Evaluare Nationala 2018. Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Nota la Evaluarea Naţională 2017 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% fiind reprezentată de media claselor V-VIII.

Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

În 2017, 76,9% dintre candidaţi au promovat acest examen, rezultatul fiind cu aproximativ două procente mai mare decât anul precedent, când rata de promovabilitate a fost de 75%.

Dintre aceştia, 467 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu faţă de 2016 (241), iar 32.460 de candidaţi (32,1%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Rata de participare a fost de 97,1%: peste 140.000 de candidaţi prezenţi dintr-un total de aproximativ 145.000 de înscrişi. Şase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Aproape 1.800 de contestaţii s-au înregistrat în Municipiul Bucureşti, după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, din care majoritatea - 919 - au fost la Limba română, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Maria Ştefania Manea.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declarat că 1.796 de contestaţii au fost înregistrate la nivelul Capitalei, dintre care mai mult de jumătate (919) au fost la Limba şi Literatura Română.

Sursa citată a adăugat că 831 de contestaţii au fost înregistrate la Matematică, iar 46, la Limba maternă.

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Cum se depun contestații

Rezultate Evaluare Nationala 2018 Bucuresti. Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării. Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

Rezultate Evaluare Nationala 2018 Bucuresti. În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Alte detalii despre examen

Rezultate Evaluare Nationala 2018 Bucuresti. Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au participat la Evaluarea Naţională, sesiunea 2018. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (99,69%),, în aplicația informatică figurau 150.310 candidați înscriși la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII).

Examenul a început luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, a fost organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Notele vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Rezultate Evaluare Nationala 2018 Bucuresti. Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

De asemenea, elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

Rezultate Evaluare Nationala 2018 Bucuresti. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la Matematică.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a EN VIII, cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1.

Rezultate Evaluare Nationala 2018 Bucuresti. Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Imediat după ce notele din pe judeţe vor fi disponibile pe edu.ro, ele vor fi publicate în acest articol:

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Alba

La nivelul județului Alba, elevii care vor să facă contestații sunt nevoiți să se grăbească cu contestațiile. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Arad

Situația de la Arad nu este tocmai pe placul tuturor elevilor, care sperau la note mai mari anul acesta. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Arges

Cei din Argeș ca și elevii din alte județe vor putea să se înscrie la școli profesionale, în cazul în care nu reușesc să ocupe un loc la liceu. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Bacau

A plouat cu câteva medii de 10 la Bacău, ceea ce înseamnă că vor exista recompense pentru mai mulți elevi.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Bihor

O situație asemănătoare față de anul trecut. Cele mai mici medii au fost, din păcate la matematică. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Bistrita Nasaud

Emoții și lacrimi la Bistrița Năsăud. Nu toți elevii au obținut notele sperate. Mai există și șansa contestațiilor. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Botosani

Elevii cu note mari au făcut surprize plăcute și de această dată, așa că au arătat că efortul depus în timpul anului a meritat. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Braila

Este județul de top care aduce anual cele mai multe medii de 10 la nivel național.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Brasov

O elevă cu note mari a rămas  fără cuvinte când a văzut rezultatele de la Capacitate. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Bucuresti

Capitala este în continuare locul unde elevii obțin note mari, dar din păcate mai sunt și surprize neplăcute.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Buzau

Toate notele le puteți găsi online pe evaluare.edu.ro.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Calarasi

O situație limită! Mai mulți elevi au făcut aceeași greșeală!

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Caras Severin

Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la avizier să verificați nota.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Cluj

Județul Cluj produce surprize neașteptate și în 2018.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Constanta

Elevi mediocri au obținut note mari la română și matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Covasna

Județul codaș la note, din păcate nici contestațiile nu vor mai rezolva problema. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Dambovita

Elevii vor trebui să depună contestații astăzi, dacă nu sunt mulțumiți de note.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Dolj

Verificați notele și pe evaluare.edu.ro.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Galati

Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie 2018.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Giurgiu

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Gorj

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Harghita

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Hunedoara

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Ialomita

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Iasi

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Ilfov

Din nou, rezultate cam slabe!

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Maramures

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Mehedinti

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Mures

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Neamt

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Olt

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Prahova

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Salaj

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Satu Mare

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Sibiu

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Suceava

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Teleorman

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Timis

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Tulcea

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Valcea

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Vaslui

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO Vrancea

Calendarul rezultatelor la Evaluarea Naţională 2018:

  • 19 iunie 2018: Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 12:00)
  • 9 iunie 2018: Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)
  • 20-22 iunie 2018: Soluţionarea contestaţiilor