MENIU

Rezultate Evaluare Națională 2015. Edu.ro anunță notele la Capacitate

<p><strong>REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO</strong></p>

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO. Ministerul Educaţiei a propus subiecte uşoare la Evaluarea Naţională pentru a creşte rata de promovare a elevilor. Asta susţin profesorii după ce au văzut subiectele de la examen. Notele la examenul de Evaluare Națională (sau Capacitate cum era cunoscut) se afișează vineri, 26 iunie, la avizierul școlii, pe site-ul Edu.ro și pe pagina virtuală a inspectoratului județean. Abia după aceea, elevii nemulțumiți pot depune contestații. 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO se vor afişa pe 26 iunie la avizierul şcolii şi ulterior pe site-ul inspectoratului, pe EDU.RO şi pe REALITATEA.NET. În aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de notele luate vor putea depune contestaţii.

De aproape 20 de ani, nimeni din minister nu a schimbat programa evaluărilor de la finalul claselor a VIII-a, iar copiii au ajuns să înveţe modele de subiecte pe dinafară.

Deşi este conceput ca un examen care să le verifice cunoştinţele acumulate în anii de gimnaziu, Evaluarea Naţională de la clasa a 8-a nu face decât să umfle notele elevilor şi să uniformizeze rezultatele. O spun chiar profesorii corectori.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Edu.ro. Notele din Bucureşti şi din judeţe se anunță azi UPDATE

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, aflat în subordinea ministerului Educaţiei, propune de aproape 20 de ani acelaşi model de subiecte. Doi profesori formulează cerinţele fără a fi consultaţi oamenii de la catedră.

La fel se întâmplă şi la matematică. Profesorii spun că materia e mult prea stufoasă, iar subiectele nu sunt aplicate. În plus, aproape jumătate dintre exerciţii nu se găsesc în manualele de la clasă.

Pe de altă parte, membrii Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare susţin că subiectele au un model mediu de dificultate şi au fost formulate respectând programa şcolară. Rezultatele finale se vor afişa mâine, până la ora 16. Anul trecut, rata de promovare a examenului a fost de peste 70%.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO Toate subiectele propuse au următoarele caracteristici:

- sunt formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele de evaluare;
- conţin itemi/categorii de itemi cu nivel mediu de dificultate, pe fiecare probă;
- sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor şi să asigure o cuprindere echilibrată a conţinuturilor prevăzute în programă;
- permit rezolvarea lor în limita de timp de 2 ore;
- permit evaluarea în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea corectării la nivel naţional

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO. Miercuri, 24 iunie, a avut loc ultima probă în cadrul examenului de Evaluare Națională. Aproape 160.000 de absolvenți de gimnaziu au participat la această probă. Aproape 4.400 de elevi au absentat și cinci candidați au fost eliminați din sala de examen pentru tentativă de fraudare.

CU două zile mai devreme, luni, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, proba de limba şi literatura română. Dintre cei 163.333 de elevi înscrişi, au fost prezenţi 159.122 de elevi. Au fost eliminaţi din sălile de examen pentru tentativă de fraudă 5 candidaţi, iar lucrările acestora au fost notate cu 1. 

Acum a venit momentul adevărului. Notele vor fi afișate mai întâi la avizierul școlilor, unde elevii vor putea vedea direct nota care le va permite să se înscrie la un liceu cât mai bun. În paralel, notele vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației și al Inspectoratelor Județene.

Notele vor fi afișate în prima parte a zilei, până în ora 16.00, astfel ca elevii să poată depune contestații pentru recorectarea lucrărilor. 

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 29 iunie. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu

Media obţinută din notele de la examenul de Evaluare Naţională este principalul criteriu de admitere la liceu. Concret, media de admitere este media ponderată între media obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (25%).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO - Calendarul examenului

26 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2015 - Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27 -29 iunie 2015 - Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO: Ce spune legea

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind organizarea si desfăsurarea EVALUĂRII NAŢIONALE pentru absolvenții clasei a VIII-a, candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea proprie numai după afisarea rezultatelor finale după contestaţii.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate elabora și alte instrucțiuni/proceduri, în vederea bunei organizări și desfășurări a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO. Art. 5. (1) Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucuresti de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afisarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO (2) Solicitarea de vizualizare, menționată la alin. (1), nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor. (3) Cu excepţia candidatului sau a părinților/reprezentanților legali ai acestuia, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei judeţene/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluării naționale sau ai Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naționale, în scopul reevaluării acesteia/acestora, conform prevederilor art.6, punctul (10) și ale art.9, punctul (25) din Metodologia de organizare si desfăsurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010- 2011, menționată la art. 2.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO: Despre admiterea la liceu

Repartizarea computerizată în liceu se efectuează în 3 etape. Mai întâi se înscriu candidaţii din seria curentă. Se pot înscrie și candidați din seriile anterioare, dar numai dacă nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015.

Apoi, se înscriu candidaţii care nu au participat la prima repartizare, dar și cei care au rămas nerepartizaţi. În ultima etapă se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 EDU.RO: Ce s-a întâmplat în 2014

În 2014, 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică.

Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.

Rezultate Evaluarea Națională 2015 EDU.RO: Numere de telefon utile


- LA NIVEL NATIONAL : 0800.801.100

- LA NIVEL ISMB : 0800.816.021


LA ACEST NUMĂR DE TELEFON POT FI SESIZATE EVENTUALELE DISFUNCŢIONALITĂŢI IVITE ÎN CADRUL DESFĂŞURĂRII EVALUARII NATIONALE SI A EXAMENULUI DE BACALAUREAT - 2015 DIN BUCURESTI