MENIU

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Așteptarea s-a sfârșit. Află nota ta la examen

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Așteptarea a luat în cele din urmă sfârșit. EDU.ro afișează vineri notele la Evaluare Națională 2016, iar Realitatea.net te ține la curent cu rezultatele. Tot aici afli detali despre contestații, în cazul în care crezi că ai fost nedreptățit la notarea lucrărilor tale.  

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro și Realitatea.net sunt alături de tine în cea mai importantă zi: afișarea rezultatelor la Evaluare Națională 2016.

Notele se vor afișa până în ora 16.00. Apoi, dacă este cazul, ai timp să depui contestația pentru recorectarea lucrării. 

UPDATE 16.00. VEZI REZULTATELE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016 AICI

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Astăzi, elevii de clasa a VIII-a află rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2016. Notele la Română şi la Matematică, de la Evaluarea Naţională, vor fi afişate la avizierele şcolilor, pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul Ministerului Educaţiei - EDU.RO.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 s-au afisat pe site-ul Ministerului Educaţiei Notele la Capaciatate 2016 pot fi consultate accesând acest link. Verifică ce note ai luat la ROMÂNĂ şi MATEMATICĂ la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016 

De asemenea, rezultatele la Evaluarea Naţională pot fi consultate pe realitatea.net. După aflarea rezultatelor la examenul de Capacitate 2016, elevii şi părinţii vor avea la dispoziţie doar 4 ore pentru a depune contestaţiile (16.00 - 20.00). Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2016 se depun la secretariatul şcolii unde elevul a absolvit clasele V-VIII

REZULTATE MATEMATICA Capacitate 2016. Află notele la Matematică la Evaluarea Naţională

REZULTATE ROMANA Capacitate 2016. Află notele la Română la Evaluarea Naţională

CONSTESTAŢII CAPACITATE 2016. Peste 40.000 de părinţi sau absolvenţi de clasa a VIII-a contestă unul dintre subiectele de la examenul de matematică. Aceştia reclamă o cerinţă ca fiind incorect formulată, ceea ce i-ar fi indus în eroare pe elevi. În replică, Centrul Naţional de Evaluare şi Prognoză susţine că exerciţiul a fost clar şi conform programei. Astăzi, până la ora 16, se vor afişa rezultatele la Evaluarea Naţională, şi se pot depune contestaţiile.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Prima probă la Evaluarea Naţională 2016 a avut loc luni, 27 iunie. Dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat.

Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă 6 candidaţi. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Marţi, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Examenul de Capacitate 2016 s-a încheiat miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Constestaţii la Evaluarea Naţională 2016

Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor au fost corectate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Miercuri, 29 iunie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%). Opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (inundaţii), 24 de elevi din localităţile Darova şi Boldur, care ar fi trebuit să participe la proba de matematică în centrul de examen organizat la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj (judeţul Timiş), au susţinut examenul joi, 30 iunie, cu aprobarea Comisiei Naţionale.

La proba de Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 28 iunie, rata de prezenţă a fost de 97,55% (8.921 de elevi prezenţi dintr-un total de 9.145 înscrişi).

Miercuri s-a desfășurat proba de MATEMATICĂ. Iată ce a spus Ministerul Educației:

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro "Miercuri, 29 iunie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%). Opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.

Precizăm că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (inundaţii), 24 de elevi din localităţile Darova şi Boldur, care ar fi trebuit să participe astăzi la proba de matematică în centrul de examen organizat la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj (judeţul Timiş), vor susţine acest test joi, 30 iunie, cu aprobarea Comisiei Naţionale.

La proba de Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 28 iunie, rata de prezenţă a fost de 97,55% (8.921 de elevi prezenţi dintr-un total de 9.145 înscrişi).

Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%)".

Baremul de corectare pentru proba de matematică de la Evaluare Naţională 2016. Vi-l prezentăm mai jos:

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.roMinisterul Educației a răspuns miercuri elevilor și părinților care acuzau formularea confuză a subiectului I, exercitiul 6, la examenul de Evaluare Națională, spunând că "itemul este complet formulat". Aproape 40.000 de oameni au semnat o petiție prin care cer o reevaluare a tuturor lucrarilor din sesiunea iunie 2016.

Luni a avut loc proba de română. Iată ce a spus Ministerul Educației: 

"Luni, 27 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română. Dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat. Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă 6 candidaţi. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Marţi, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%)."

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.roBaremul de corectare la proba Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale 2016:

 

EDU.ro REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Candidatul și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Regulamentul Evaluării Naţionale 2016

Subiecte Română Evaluarea Naţională 2016 BAREM. Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Elevii la examen, profesorii la negocieri

Subiecte Română Evaluarea Naţională 2016 BAREM. Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Supravegherea video la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016

Conform metodologiei de organizare a Evaluării Naţionale, comisiile trebuie să asigure dotarea cu camere funcționale de supraveghere video și audio a sălilor de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Activitatea de monitorizare a desfășurării Evaluării Naționale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

În vederea asigurării desfășurării corecte a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Dacă, în urma verificărilor se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în anul școlar 2015-2016 în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011 aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4801/2010 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, și cu prevederile prezentului ordin.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2015- 2016, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014–2015.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. De asemenea, se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie în săli nici cu telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Candidaţii nu pot comunica între ei în timpul examenului şi nu pot transmite materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/ tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise. Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

REZULTATE CAPACITATE 2016 EDU.ro. Calendar Evaluare Națională 2016:

27 iunie 2016: Limba și literatura română – proba scrisă
28 iunie 2016: Limba și literatura maternă – proba scrisă
29 iunie 2016: Matematică – proba scrisă
1 iulie 2016: Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016: Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016: Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2016: Afișarea rezultatelor finale după contestații