MENIU

REZULTATE BAC 2016. La aceste licee s-a intrat cu media 2!

REZULTATE BAC 2016. La aceste licee s-a intrat cu media 2! / Foto: aradon.ro

Legea permite, la fel și regulamentele, ca şi elevii cu media de admitere sub 5 să poată urma un liceu. Aşa s-a ajuns în situaţia ca medii precum 2,31 sau 3 să fie suficiente pentru a putea urma liceul.

Anul acesta, după prima repartiţie computerizată, ultima medie de admitere la liceu a fost de 2,31. Cu această medie a intrat un elev la specializarea electronică-automatizări de la Liceul Tehnologic din Sântana, liceu care a preluat numele celebrului laureat al Premiului Nobel, Ştefan Hell. Nu mai puţin de 44 de specializări din liceele arădene au ultima medie de admitere sub 5, din care 8 medii chiar sub 3.00. Acestea sunt de la: Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu, Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul Tehnologic „Caius Iacob” Arad, Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonţ şi  Liceul Teoretic din Sebiş.

Chiar şi în aceste condiţii extrem de permisive, au rămas sute de locuri neocupate, scrie aradon.ro. După prima repartiţie computerizată a elevilor de liceu, în judeţul Arad sunt 390 de locuri libere şi doar 11 candidaţi nerepartizaţi. Cele mai multe locuri libere sunt disponibile pentru a doua repartiţie, la Liceul „Sever Bocu” din Lipova unde au rămas 23 de locuri la specializarea ştiinţe ale naturii şi 22 de locuri la Liceul German, specializarea filologie.

Tot peste 20 de locuri mai sunt disponibile la Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” (fabricarea produselor din lemn), Liceul „Sava Brancovici” Ineu (electric ) şi Liceul „Csiky Gergely” (turism şi alimentaţie).