MENIU

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO. Află aici notele din București și din țară

REZULTATE BAC2015 EDU.RO. Peste 150 de mii de absolvenți de liceu află azi, pe 7 iulie notele la BAC 2015. Mulți elevi și părinți au căutat frenetic, încă de luni rezultatele. Motivul: ministerul a decis amânarea cu o zi a afișării notelor, iar unii oameni nu au aflat de schimbare. Rămâneți pe Realitatea.net pentru a afla REZULTATELE în BUCUREȘTI și în toate județele.  

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO. A sosit momentul adevărului. Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de BAC 2015 află în cele din urmă notele. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat deja situaţia promovării examenului de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie - iulie.

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Cu o zi mai târziu

Rezultatele examenelor de Bacalaureat vor fi afişate cu o zi mai târziu decât era programat. Ca atare, elevii de clasa a XII-a vor afla notele pe 7 iulie, zi în care vor fi depuse şi contestaţiile, şi nu pe 6 cum era stabilit iniţial.

Date de afişare a rezultatelor a fost decalată în condiţiile în care ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a emis un ordin prin care a dispus evaluarea lucrărilor în centrele de corectare din alte judeţe.

În noul calendar al examenului maturităţii, soluţionarea contestaţiilor figurează în zilele de 8 şi 9 iulie, iar data afişări rezultatelor finale, rămâne aceeaşi, 10 iulie. Înainte de anunţul oficial făcut de ministerul Educaţiei, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că susţine această propunere.

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor

FSLI consideră că prin schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.

”O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

În timpul desfăşurării probelor scrise, asistenţii nu dau candidaţilor
nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu rezolvă subiectul de examen. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei şi nu au alte preocupări în afară de supraveghere. În cazul în care aceştia încalcă aceste dispoziţii, preşedintele comisiei
poate decide înlocuirea lor şi, dacă este cazul, poate face şi propunere de începere a procedurii de cercetare disciplinară.

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: înregistrări video și audio

În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de maturitate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că o parte dintre camerele video de la BAC-ul din această vară vor înregistra şi audio.

„5% dintre camerele video de la BAC-ul de anul acesta va înregistra şi audio. Există recomandarea Ministerului de a implementa şi sisteme audio. Mi se pare relevantă pregătirea elevilor, nu supravegherea”, a spus acesta.

Metodologia de organizare a Bac-ului prevede că se interzice candidaţilor să intre în sala cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Fraudă la bacalaureat în judeţul Bihor!

40 de elevi au predat lucrări identice la matematică! Ministerul Educaţiei a trimis corpul de control la la Colegiul Tehnic Unirea din localitatea Ştei. A ieşit la iveală că profesorii supraveghetori i-au lăsat pe candidaţii la bacalaureat să copieze. Ba chiar i-au şi ajutat!

Inspectorii corpului de control au vizionat înregistrările din cele 10 săli de examen şi i-au identificat în imagini pe elevii care au copiat. Candidaţii prinşi trişând vor fi eliminaţi din examen. La Inspectoratul Şcoalar Judeţean Bihor au fost chemaţi şi mai mulţi diriginţi ai elevilor văzuţi cu fiţuici.

Directorii Colegiului Tehnic Unirea, dar şi profesorii care i-au îndrumat pe elevi pe parcursul anilor de liceu sunt dezamăgiţi.

Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere au scos la iveală şi că profesorii supraveghetori din cele 10 săli de examen i-au ajutat pe elevi să copieze. Unii dintre ei chiar au pasat fiţuicile de la un candidat la altul. Sesizarea a pornit de la profesorii din judeţul Timiş, care au corectat lucrările identice. Ministerul Educaţiei a anunţat şi Parchetul cu privire la această fraudă, iar, în baza imaginilor video şi a declaraţiilor, procurorii pot demara o anchetă penală atât împotriva elevilor care au copiat, cât şi împotriva profesorilor care i-au ajutat.

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Calendarul examenelor

25 – 29 mai 2015 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

29 mai 2015 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

8 - 10 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în
limba română – proba A

10 - 12 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare
orală în limba maternă – proba B

15 – 19 iunie 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

22 - 26 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație
internațională – proba C

29 iunie 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

30 iunie 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

1 iulie 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

3 iulie 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) –
probă scrisă

6 iulie 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

6 iulie 2015 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

7 - 9 iulie 2015 Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2015 Afişarea rezultatelor finale

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Sesiunea august-septembrie 2015

13 – 17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în
limba română – proba A

17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în
limba maternă – proba B

18 -19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație
internațională – proba C

20 - 21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) –
probă scrisă

31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea
contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor

3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale