MENIU

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO SIBIU. FETELE DE TOP LA BAC 2014: "VREM SĂ EMIGRĂM!"

REZULTATE BAC 2014 SIBIU 

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO SIBIU. Elevii care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2014 au primit rezultatul final pe 7 iulie şi acesta a fost afişat pe EDU.RO. Cele mai bune trei licee din Sibiu – Brukenthal, Lazăr şi Goga - şi-au desemnat şi anul acesta şefii de promoţie: trei fete, una din Bistriţa două din Sibiu, toate cu medii peste 9,80.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO SIBIULuana Gâvan a terminat Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” ca şefă de promoţie, cu media celor patru ani de studiu 9,98. Luana este din Bistriţa. Când a terminat clasa VIII-a a auzit, după ce s-a interesat care sunt cele mai bune licee cu predare în limba germană, că Brukenthal e foarte bun. Şi-a rugat părinţii să o lase să vină la Sibiu. Au fost de acord, mai ales că bunica sa locuia aici. Patru ani mai târziu, Luana termină liceul ca şefă de promoţie şi cu prima ei carte publicată. „Da, părinţii mei sunt foarte mândri de mine şi mă bucur că pot să le aduc astfel de bucurii şi împliniri, mai ales pentru că ei au fost de acord să mă lase la Sibiu, atunci când am ales să nu urmez un liceu în Bistriţa. Vreau să devin scriitoare, dar pentru asta îmi doresc să fac facultatea de Psihologie. O să merg la Cluj, pentru că din recomandări am înţeles că aceea e cea mai bună. Vreau să înţeleg mai bine oamenii pentru a mă ajuta în urmarea visului meu, acela de a ajunge scriitoare”, povesteşte Luana, scrie turnulsfatului.ro.

Cu puţin timp în urmă, Luana şi-a publicat prima ei carte „Instantanee”, un volum de proză scurtă şi poezie, creaţiile fiind scrise nu doar în română, ci şi în engleză. Pentru că pe parcursul liceului a fost în schimburi de experienţă în mai multe ţări, Luana vrea să își continue studiile în Olanda şi tot în străinătate a decis să caute inspiraţie pentru a putea ajunge o bună scriitoare.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO SIBIUBianca Mateescu a urmat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi a reuşit să termine liceul cu media 9,94. „Mă pregătesc intens pentru admiterea la Medicină, vreau să dau la Cluj. Mi-a plăcut mult liceul, cu tot ce a presupus el. Nu mă gândesc să plec din ţară, dar vreau ca pe timpul facultăţii să merg în schimburi de experienţă şi să văd exact ce înseamnă viaţa în altă ţară, dacă îmi place, dacă va fi un mediu în care m-aş putea adapta. Iar apoi o să văd dacă merită să mă gândesc şi la varianta cu urmarea unei cariere în străinătate, unde da, aş avea mai multe posibilităţi de dezvoltare. În timpul liber îmi place să ies cu prietenii, să râdem, să  povestim şi să gătesc, prăjituri şi torturi, aceste activităţi pe mine mă relaxează”.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO SIBIU.  Bianca a participat la olimpiade la materiile ei preferate: matematică, fizică, biologie şi chimie.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO SIBIUPentru Denisa Savu, şefa de promoţie a Colegiului Naţional „Octavian Goga”, liceul a fost „o perioadă de neuitat”, la finalul căruia a obţinut media 9,81. 

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO SIBIU. "Mă pregătesc de admitere. Visez să ajung medic chirurg. Vreau să dau la Medicină, aici în Sibiu, nu vreau să plec departe de casă. Dar într-adevăr, după facultate vreau să plec să profesez în altă ţară. Aici lipsesc multe în sistemul sanitar, de la aparate, la condiţii de motivare şi sprijinire a medicilor foarte talentaţi. O să văd, poate în următorii ani se mai schimbă ceva în bine, însă dacă nu va fi aşa probabil că o să plec”, povesteşte şi Denisa.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO: Iată ce notă ai luat la BAC!

 

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. 'Felicitări tuturor absolvenților de liceu care au susținut, zilele acestea, examenul de Bacalaureat. Le urez succes pe mai departe celor care au promovat și, totodată, îi încurajez pe cei care nu s-au pregătit suficient să-și păstreze încrederea în forțele proprii și să învețe mai mult pentru următoarele sesiuni de examen. De asemenea, mulțumesc cadrelor didactice care s-au implicat în buna organizare și derulare a probelor de anul acesta. Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât și de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu", a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat de presă.

 

A sosit momentul adevărului. Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de BACALAUREAT află în cele din urmă notele. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat deja, duminică, situaţia promovării examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea iunie - iulie 2014. 

 

Află nota ta de pe EDU.ROPeste 40 la sută dintre absolvenţii de liceu au picat examenul de bacalaureat. Cu toate acestea, rata de promovare este mai mare cu trei la sută decât în urmă cu un an, anunţă ministerul Educaţiei. Îngrijorătoare este, însă, rata absenteismului. Aproape jumătate dintre cei care ar fi trebuit să susţină examenul maturităţii în acest an nu s-au prezentat.

 

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Aproape 60% dintre cei care au susţinut Bacalaureatul în acest an au reuşit să promoveze examenele. O situaţie mult mai bună decât în anii trecuţi, când doar 45-50% dintre absolvenţii de liceu luau note de trecere. Grav este însă că rata absenteismului a fost una uriaşă, iar zeci de mii de elevi nu s-au prezentat la examene.

 

În anul 2013-2014 am avut in clasele a 12 inscrisi aproape 200.000 de elevi. În plus, ar trebui sa-i adaugam si pe cei care anul trecut au picat examenul de Bacalaureat, alti 100.000, pentru a vedea numarul total al celor care ar fi trebuit in acest an sa se prezinte la Bac. Aproape 300.000. Cu toate acestea, nu s-au inscris decat putin peste 160.000. Din acestia insa, scadem alti 15.000, care nu s-au mai prezentat la examen. Si vedem astfel o rata a absenteismului URIASA - aproape 160.000 de candidati nu s-au prezentat in anul 2014 la examenul maturitatii.

 

Ministerul Educatiei a publicat notele pe site-ul www.edu.ro, iar azi acestea vor fi afişate şi la avizierele şcolilor. Cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii până la ora 16. În cazul în care nu au promovat Bacalaureatul, pot susţine din nou testele în luna august, la cea de-a doua sesiune.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Potrivit acestuia, elevii care nu au promovat examenul vor fi sprijiniți pentru a obține performanță în viitor.


"Există, desigur, o departajare în funcție de performanțe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniți pentru a obține performanță în viitor. Ei nu sunt și nu trebuie să se simtă abandonați", susține Pricopie.

MEN a anunțat că 59,18% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul în sesiunea iunie — iulie 2014, după centralizarea a 99,62% din date, proporția fiind mai mare cu 3% comparativ cu situația parțială centralizată în iulie 2013, când era de 55,52%.