MENIU

Guvernul vrea minivacanţă pentru studenţi în preajma alegerilor, pentru ca aceştia să poată vota

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) propune suspendarea cursurilor din universităţi în zilele de 14 şi 17 noiembrie, astfel încât studenţii să poată merge să voteze în localităţile în care au domiciliul, se arată într-un comunicat transmis, luni, agenţiei Mediafax. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Proiectul de HG prevede suspendarea cursurilor din instituţiile de învăţământ superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate", se arată în comunicat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Turul II al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, 16 noiembrie.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. La turul I, mai mulţi studenţi din provincie care învaţă în Capitală au reclamat aglomeraţia de la o secţie de votare aflată în vecinătatea campusului Regie. Potrivit legii, eu putea vota la orice secţie, pe listele suplimentare.

Presedintele Senatului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi: Ministerul Educatiei face jocul clasei politice

Suspendarea cursurilor in universitati in zilele din preajma turului doi al alegerilor prezidentiale "e o prostie fara margini. Mai ales ca, in mod obisnuit, la fiecare circumscriptie electorala sunt liste suplimentare, iar studentii pot merge la orice sectie sa voteze", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Senatului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Constantin Rusu. "Ministerul Educatiei face jocul clasei politice", avertizeaza profesorul universitar. Potrivit acestuia, "daca studentii ramaneau in centrele universitare, mai degraba mergeau la vot, pentru ca mergeau in grup". "Este si o metoda mascata de a impiedica eventualele proteste alte tinerilor si studentilor", a afirmat pentru HotNews.ro presedintele Senatului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.