MENIU

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 - Anunțul USR cu 3 ore înainte de finalul votului

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 - USR este plasat de sondajele de tip exit poll citate de Realitatea TV pe locul trei în preferințele electoratului, după PSD și PNL.

PSD și PNL, la egalitate. USR PLUS ocupa locul al doilea. 

PSD: 25,8%

PNL: 25,8%

USR PLUS: 23,9%

Pro România: 5,7%

UDMR: 5,4%

PMP: 5,2%

ALDE: 4,9%

* rezultatele sunt valabile pentru ora 19:30.

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 - USR este plasat de sondajele de tip exit poll citate de Realitatea TV pe locul trei în preferințele electoratului, după PSD și PNL.

Cu trei ore înainte de finalul scrutinului de duminică, 26 mai, Ununea Salvați România a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îndeamnă la vot.

USR cere rezolvarea de urgență a situației din diaspora, unde oamenii întâmpină mari dificultăți la vot.

"Dragi români,

Trăim efectiv o zi istorică. Astăzi, România face istorie. Ceea ce s-a petrecut în aceste ore este un lucru neașteptat, este o mobilizare fără precedent a societății și asta e un lucru care mă bucură și care ne bucură pe toți, pentru că oamenilor le pasă, oamenii au decis să se implice și să decidă și lucrul acesta contează cel mai mult.

Mai sunt trei ore, continuați să veniți la vot, cei care nu ați făcut-o, veniți la vot. Vom avea un mesaj foarte clar care va reprezenta în mod real România de astăzi, așa cum este ea. Veniți la vot!

În egală măsură, ceea ce se întâmplă acum în diaspora este inadmisibil, este de neacceptat ca același tip de guvernare care, acum câțiva ani, i-a împiedicat pe românii din Diaspora să voteze, să facă același lucru. Cer actualului Guvern, cer tuturor celor responsabili să facă tot ce permite legea pentru a prelungi programul de vot în Diaspora, astfel încât toți cei care sunt acolo, la cozile acelea de mii de oameni, să poată să voteze și, în egală măsură, să asigure formularele de vot, care în multe secții – am primit mesaje și din Germania și din Italia – s-au terminat.

Este inadmisibil ca un stat european să nu fie capabil să asigure formulare de vot în secțiile de votare. De aceea, cer explicit Guvernului să prelungească programul de vot astfel încât toți cei prezenți să poată vota și să asigure buletine în toate secțiile unde există oameni la coadă.

E fundamental ca rezultatul de la finalul acestei zile să reprezinte voința tuturor românilor din țară și din Diaspora care au decis să meargă la secțiile de votare și să-și exprime opinia.

În această seară, România va transmite un mesaj, sunt convins că va fi un mesaj pro-european. România va transmite un mesaj că îi pasă. Să le dăm șansa cetățenilor să voteze. Mergeți la vot, mai sunt trei ore, contează, reușim!"

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 - Singurul exit poll acreditat de BEC

În acest an, se efectuează un singur sondaj de tip exit poll, realizat în colaborare de Avangarde și de CURS.

Cele două case de sondare - CURS și Avangarde - au fost acreditate de Biroul Electoral Central (BEC) pentru a efectua sondaje exit poll în seara alegerilor europarlamentare. Practic, cu ajutorul acestui exit poll vom afla rezultate alegeri europarlamentare 2019 încă din această seară.

Grupul de Studii Studii Sociocomportamentale Avangarde este al lui Marius Pieleanu. Acesta este recunoscut pentru pozițiile sale pro-PSD și pentru aparițiile constante la postul Antena 3.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) este deținut de jurnalistul Iosif Buble.

Potrivit unor surse citate de Europa Liberă, beneficiarul acestui exit-poll este PSD.

Niciun partid de opoziție nu a cerut efectuarea unui exit poll din cauza costurilor ridicate, susțin aceleași surse.

Tandemul CURS - Avangarde, notează Europa Liberă, a funcționat și la alegerile prezidențiale din 2014 și la cele parlamentare din 2016. Atunci, rezultatele exit-poll-urilor au fost corecte, în sensul că au fost apropiate de cele oficiale ale BEC.