MENIU

Revoltă în Dolj. Apă cu porția în mai multe localități din județ

Sursa foto: Pixabay

Este revoltă la Dăbuleni, paradisul pepenilor. Sătenii de aici și din alte două localități primesc apă cu porția, iar situația va fi aceeași pe toată perioada lunilor de vară. Compania de apă, spune că le-a restricționat furnizarea apei din cauza secetei. Localnicii au fost nevoiți să facă rezerve în găleți și butoaie, însă cea mai mare grijă a lor rămân culturile de pepeni, principala sursă de venit a oamenilor din zonă. 

Oamenii sunt avertizaţi să renunţe la udatul grădinii sau la alte treburi gospodăreşti care implică un consum mare de apă potabilă.

„Din cauza secetei și a faptului că a crescut mult consumul de apă al utilizatorilor din localitățile Călărași, Sărata și Dăbuleni, județul Dolj, Compania de Apă Oltenia este nevoită să restricționeze furnizarea apei potabile către populație, astfel încât să poată asigura necesarul pentru uz casnic”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă Oltenia.

„Se va restricționa în lunile iunie, iulie și august după un anumit program. Nu vor putea folosi apă în scop menajer, vă dați seama că în zilele de vară este o problemă”, a precizat Florin Ene, viceprimarul comunaei Călărași, județul Dolj.

Consumul este atât de mare încât multe familii nu văd cu zilele nici măcar o picătură de apă la robinet.

Mai multe articole despre:
dolj apa potabila dolj