MENIU

REŢETA SUCCESULUI la BAC 2014: "Ba se poate!"

Tedy Necula, singurul regizor cu dizabilităţi din România

BAC 2014 "Ba se poate!" prezintă povestea a cinci licee tehnologice din România care și-au crescut rata de promovabilitate la bacalaureat de la 2% la 40%, în urma implementării unui proiect inițat de Asociația ROI: "Zburd - Educaţie prin coaching". Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a doi ani, în cinci orașe (București, Iași, Brașov, Sibiu și Câmpulung-Muscel).

BAC 2014 Tedy Necula, cunoscut ca singurul regizor cu dizabilități din România, lansează un nou film documentar în cinematografele din București: „Ba se poate!”. Prima proiecție din București va avea loc miercuri 12 februarie, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 19:00.

Tedy Necula, tânărul regizor de 25 de ani, a participat ca speaker motivațional în acest proiect unic în învățământul românesc, și a documentat poveștile de succes ale elevilor, profesorilor și părinților din fiecare liceu.

"M-a fascinat ambiţia cu care elevii au depășit barierele impuse de statutul lor social și de nivelul general de educaţie al liceului unde învățau. Prin acest film, am reușit să aratăm drumul spre succes al elevilor; împreună cu specialiștii în coaching, profesorii și părinţii, aceștia au arătat că se poate să performezi în plan educaţional și personal, atunci când cineva te ajută să conștientizezi propriul tău potențial", a declarat Tedy Necula, regizorul filmului.

Pentru prima oară în România, un film documentar reușește să adune peste 4.000 de spectatori. Până în prezent, "Ba se poate!" a avut proiecții în Cluj-Napoca, Bacău, Ploiești și Câmpulung Muscel. Imaginea filmului este semnată de Cosmin Nistor, iar coloana sonoră aparţine compozitorilor internaționali Georg Mausolf și Nicklas Bauske. Lungmetrajul educaţional va fi propus pentru selecţie la 400 de festivaluri internaţionale de film.
 
„Ba se poate! este un exemplu de bună practică și pentru asociațiile care vor să își promoveze cauza printr-un film documentar. Ulterior, acesta poate fi utilizat în creșterea notorietății, precum și în campaniile de fundraising. Până acum, Ba se poate! a avut încasări de peste 12.000 de lei", a spus Tedy.

Printre invitații speciali la proiecția ce va avea loc miercuri 12 februarie se numără Tedy Necula (regizor), Eduard Gârbea (editor video), Simona David-Crisbășanu (inițiator, Zburd - Educaţie prin coaching) și Marian Staș (inițiator, Clubul Liderii Mileniului Trei).