MENIU

Rețea de traficanți de droguri, destructurată! Sumele fabuloase pe care își vindeau marfa. Ce s-a găsit la percheziții - detalii șocante din anchetă

Descinderi în forță ale mascaților la 15 adrese din Neamț, într-un dosar privind traficul de droguri. Peste 40 de persoane au fost duse la audieri.  

15 persoane au avut mandate de aducere într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Persoanele bănuite ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiul Piatra Neamț și a localităților limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv.

Indivizii vindeau etnobotanice, cu 50 de lei/gram, droguri de risc și mare risc, cannabis, cu 80 de lei/gram și eutylone.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ un kilogram de substanță vegetală, un kilogram de substanță pulverulentă albă, 50 de țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 20 de grindere și 5 cântare de precizie.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe pipete, solvenți utilizați la prepararea substanțelor cu efect psihoactiv, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, 14.340 de lei, 1.300 de euro și 80 de lire.

În acest dosar, peste 40 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

Mai multe articole despre:
droguri etnobotanice traficanti Neamt cannabis DIICOT