MENIU

RESTRICȚII pentru români în tot mai multe state din cauza SARS-CoV-2

romani coronavirus

Numărul uriaș de infectări izolează România în Uniunea Europeană. Zeci de țări au introdus restricții pentru cetățenii români. Recent chiar și Ungaria a impus carantină sau 2 teste negative la intrarea în țară. Cum situația epidemiologică de la noi din țară este una rea, tot mai multe state ne impun restricții. Vorbim, în primul rând, de țări care ne-au impus măsuri dure, cum ar fi Finlanda. Acolo este interzisă intrarea românilor fără permis de ședere sau domiciliu. Nici în Malta românii nu au voie, decât dacă demonstrează că, în ultimele 15 zile, au locuit într-una din țările considerate sigure. Iar în Norvegia și Lituania este interzisă intrarea românilor.

Multe state ne impun măsura autoizolării. Printre ele, Olanda, Letonia, Estonia, Slovenia sau Irlanda. Chiar și în Marea Britanie suntem obligați să stăm în autoizolare. Restricții pentru români au fost introduse și în Ungaria, unde suntem nevoiți să prezentam 2 teste negative sau sa stăm în carantină. Iar în Austria trebuie să facem dovada unui test negativ sau dovada unei rezervări la o unitate de cazare. Și în Slovacia se cere test negativ, altfel intrăm în autoizolare.

Iar, la intrarea în Islanda, fie facem testul, fie intrăm în carantină 14 zile. De asemena, și grecii cer teste pentru noul coronavirus, după ce zeci de turiști români și bulgari au fost depistați pozitiv cu SRS-CoV-2. În Cipru trebuie să prezentăm un test PCR negativ făcut în România. Iar dacă vrem să mergem în Danemarca trebuie să avem o rezervare de cel puţin 6 nopţi.