MENIU

Restricții DURE luate de China odată cu apropierea Anului Nou

Restricții DURE luate de China odată cu apropierea Anului Nou

China a decis să înăsprească restricţiile în două oraşe strategice situate la sud de capitala Beijing, deja plasate în carantină, în speranţa că va reuşi astfel să prevină răspândirea COVID-19, cea mai gravă după şase luni în această ţară unde noul tip de coronavirus a apărut în urmă cu un an, informează AFP, preluat de Agerpres.

Ca urmare a apropierii Anului Nou chinezesc, celebrat ca în fiecare an în luna februarie, oraşul Shihiazhuang a suspendat, chiar în această dimineaţa și până la noi ordine, traficul metroului, pentru "a ajuta la prevenţia şi controlul epidemiei", au anunţat autorităţile.

La rândul lor, locuitorilor din Xingtai li s-a interzis să iasă din locuinţe timp de o săptămână.

În total, 18 milioane de locuitori din provincia Hebei, în vastele comune Shijiazhuang şi Xingtai, care au importante zone rurale, nu mai pot ieşi din locuinţe decât pentru motive de maximă urgenţă, în urma apariţiei câtorva cazuri de contaminări în ultimele zile.

Şcolile sunt închise, precum şi mijloacele de comunicaţie (autostrăzile, aeroportul, trenurile, autocarele pe distanţe lungi) în aceste două oraşe din Hebei, provincia ce înconjoară Beijingul.

China a reuşit în primăvară să stăvilească epidemia care s-a răspândit de atunci pe tot globul, provocând până acum 1,9 milioane de decese la nivel mondial. Această ţară numără oficial 4.634 de decese cauzate de COVID-19, ultimul înregistrat în mai, mai arată sursa citată.
 

Mai multe articole despre:
restrictii china an nou chinezesc