MENIU

Jumătate de ţară, sub ZĂPADĂ. Trafic INFERNAL din cauza ninsorii abundente - UPDATE

ALERTĂ METEO de ultimă oră. Vin ninsorile!
Baia Mare sub nămeți

În nordul şi centrul ţării, mai ales în zonele de munte, ninge abundent în aceste momente, iar vântul viscolește zăpada. Ninsorile vor continua pe tot parcursul zilei de vineri, potrivit celei mai recente atenționări de la ANM. Circulația rutieră este îngreunată pe mai multe drumuri din țară din cauza viscolului, mai ales în Maramureș, Harghita și Mureș. 

UPDATE: Judeţul Prahova - traficul rutier a revenit la normal pe DN1 Ploieşti - Braşov

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că în judeţul Prahova, începând cu ora 22:05, traficul rutier pe DN1 Ploieşti – Braşov a revenit la normal.

UPDATE:  Judeţul Gorj - traficul rutier pe DN67C Novaci - Rânca a fost redeschis

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 20:00, s-a luat măsura redeschiderii circulaţiei rutiere pe DN67C Novaci – Rânca.

Precizăm că, din cauza condiţiilor meteorologice  nefavorabile(zăpadă, viscol, vizibilitate extrem de redusă), accesul va fi permis numai autovehiculelor echipate cu cauciuri de iarnă şi lanţuri antiderapante.

UPDATE: Judeţul Braşov - ridicare deviere de pe DN1 pe DN1A

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, începând cu ora 19.55, a fost ridicată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.          

UPDATE: Judeţul Prahova: din cauza aglomeraţiei, traficul rutier a fost deviat de pe DN1 pe DN1A

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că în judeţul Prahova, începând cu ora 18:25, s-a luat măsura devierii totale a traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) de pe DN1, dinspre Ploieşti către Braşov, pe DN1A Ploieşti – Cheia  – Săcele, în vederea evitării ambuteiajelor pe raza staţiunilor montane.

UPDATE: Judeţul Braşov: din cauza aglomeraţiei, traficul rutier a fost deviat de pe DN1 pe DN1A

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, începând cu ora 18:20, s-a luat măsura devierii selective a traficului rutier de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, în vederea evitării ambuteiajelor pe raza staţiunilor montane.

UPDATE: Judeţul Iaşi: traficul rutier este îngreunat, din cauza ninsorii abundente, pe mai multe artere rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (18:15), în judeţul Iaşi, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN28A Târgu Frumos – Paşcani - Moţca. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri și pe alocuri, sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN2 Târgu Frumos – Botoşani.

Recomandăm conducătorilor să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu bruscheze comenzile şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. Pe drumurile pe care există zăpadă, gheaţă sau polei, amintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

UPDATE. Traficul rutier pe Valea Prahovei este îngreunat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră(17.00) în judeţul Braşov, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN1 Braşov  - Ploieşti. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri și pe alocuri, sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN1A Cheia – Săcele.

Se recomandă conducătorilor să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu bruscheze comenzile şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. Pe drumurile pe care există zăpadă, gheaţă sau polei, amintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

UPDATE. Circulaţie în condiţii de vânt puternic pe A3 Bucureşti-Ploieşti

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:00), pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti traficul rutier este îngreunat din cauza vântului puternic şi a lapoviţei care a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

UPDATE. Judeţul Giurgiu: traficul rutier pe DN6 este îngreunat

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Giurgiu, pe  DN6 Ghimpaţi – Mihăileşti, se circulă îngreunat din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Nu în ultimul rând, centrul Infotrafic le recomandă conducătorilor de vehicule pe două roţi să evite deplasările în acestă  perioadă.

UPDATE. Judeţul Gorj: traficul rutier pe DN67C Novaci - Rânca a fost oprit

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 16:30, din cauza condiţiilor meteorologice  nefavorabile(zăpadă, viscol, vizibilitate extrem de redusă), s-a luat măsura opririi traficului rutier pe DN67C Novaci – Rânca.

UPDATE. Judeţul Bistriţa - Năsăud: Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 17

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră 15.40, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei. Precizăm că autovehiculele care nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă nu sunt lăsate să treacă către pasul Tihuţa. În apropiere de Pasul Tihuţa, la kilometrul 100, un autotren a rămas blocat în zăpadă şi blochează un sens. Se circulă dirijat, pe un fir, în ambele sensuri.

Conducătorii auto sunt sfătuişi ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

UPDATE. Traficul rutier pe DN1 Buşteni – Azuga se desfăşoară la această oră, în condiţii de iarnă, pe raza judeţului Prahova, iar vizibilitatea a scăzut sub 30 de metri, informează centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu se deplaseze pe această arteră rutieră dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător, să meargă cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri. De asemenea, se acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe suprafaţa carosabilă.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în mai multe zone ale DN1 Braşov - Ploieşti. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri şi pe alocuri, sub 30 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN1A Cheia – Săcele.

Şoferii sunt sfătuiţi să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

UPDATE. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Bistrița-Năsăud, ca urmare a ninsorilor abundente, drumarii intervenind cu peste 500 de tone de material antiderapant în ultimele 12 ore, potrivit comunicatului de presă remis, vineri, de Comitetul județean pentru situații de urgență.

Până la ora 14,00, zona de munte a județului, la altitudini de peste 1.700 metri, se află sub cod portocaliu de viscol, cu reducerea vizibilității sub 50 metri și rafale de vânt de peste 90 km/h.

Pentru a face drumurile practicabile, în ultimele 12 ore s-a intervenit cu 29 de utilaje și 154 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și cu 60 de utilaje de deszăpezire și 405 tone de material antiderapant pe drumurile județene.

"La nivelul județului Bistrița-Năsăud, 60 de echipaje de poliție rutieră și ordine publică, cu peste 100 de polițiști, acționează zilnic, pe trei schimburi, pentru monitorizarea traficului rutier și pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de fenomenele meteo periculoase. Nu au fost persoane sau autovehicule care să fi rămas blocate pe drumurile din județ. În continuare, toate drumurile naționale și județene sunt deschise traficului rutier, însă se circulă în condiții de iarnă", se precizează în comunicat.

Șoferii sunt sfătuiți să se informeze în privința avertizărilor meteorologice înainte de a porni la drum, iar în situația în care să rămân blocați să apeleze numărul de urgență 112.

La această oră, stratul de zăpadă proaspăt depus depășește 10 centimetri în municipiul Bistrița, iar în zona de munte cantitatea este dublă.

UPDATE. Tronsonul de drum dintre Telescaun și Muntele Mic a fost închis, vineri, din cauza intensificărilor de vânt și a ninsorii viscolite, județul Caraș-Severin aflându-se sub atenționare de cod galben.

"Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin, în calitate de administrator al DJ 608A, a solicitat și a obținut aviz favorabil pentru închiderea circulației pe tronsonul de drum cuprins între Telescaun și stațiunea Muntele Mic, urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile. Participanții la trafic sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0255 — 213.212, înaintea efectuării unei deplasări pe drumurile județene", a declarat Camelia Basaraba, șefa Serviciului Comunicare din Consiliul Județean Caraș-Severin.

Județul Caraș-Severin se află sub cod galben, valabil pentru intervalul vineri, 2 decembrie, ora 8,00 — sâmbătă, 3 decembrie, ora 2,00, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte

UPDATE. Circulația pe mai multe drumuri naționale din Harghita se face în condiții de iarnă, în urma ninsorilor care au început să cadă din timpul nopții de joi spre vineri.

Potrivit șefului de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, ninge abundent în zonele Odorhei, Praid și Gheorgheni și traficul se face în condiții de iarnă pe DN 13A, Praid-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc, DN 13 B, Praid-Bucin-Gheorgheni, și DN12 (E578), Izvoru Mureșului-Toplița. Stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară până la patru centimetri, iar în zona Odorhei, extracarosabil ajunge până la 20 centimetri, potrivit Agerpres.

În județul Maramureș, din cauza ninsorii abundente, s-a luat măsura restricționării traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe DN18 – Pasul Gutâi.

Potrivit unei atenționări ANM, în nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În Baia Mare, ninge fără oprire din noaptea trecută. Băimărenii sunt revoltați de lipsa de intervenție a autorităților, transmite ActualMM.ro. Încă de la primele ore ale dimineții, băimărenii au postat pe rețelele de socializare fotografii din diverse zone ale orașului, peste tot fiind semnalată aceeași problemă: lipsa deszăpezirii. Șoferii sunt extrem de nemulțumiți, mulți au fost tractați de către alții cu mașini mai puternice, la fel și pietonii se plâng de condițiile grele în care se circulă.

Situația este gravă pe arterele principale din Baia Mare, bulevardele fiind acoperite de nămeți, iar în cartiere este pur și simplu jale. Municipiul reședință de județ din Maramureș nu are contract de deszăpezire, iar tot ce au reușit cei care conduc momentan administrația orașului este să semneze un contract de închiriere pentru două utilaje care s-au stricat încă de la primele ore în care au intervenit. 

De asemenea, traficul rutier este îngreunat pe mai multe artere în județul Mureș din cauza ninsorii abundente.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (09:30), în judeţul Mureș, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN15(E578) Târgu Mureş – Reghin - Topliţa. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri și pe alocuri, sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN13A Bălăuşeri – Praid.

Având în vedere mesajele de atenţionare cu cod galben emise de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la ninsoare, viscol şi condiţii de formare a poleiului Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu bruscheze comenzile şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Pe drumurile pe care există zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

În județul Maramureș, din cauza ninsorii abundente, s-a luat măsura restricționării traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe DN18 – Pasul Gutâi, între localitățile Baia Strie și Mara, pe tronsonul kilometric 12+600 de metri – 38.

În judeţul Prahova, pe DN1, în zona localităţii Cornu, la km 98+300 de metri, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproximativ 25 – 30 de metri, traficul rutier a fost restricţionat pe prima bandă a sensului de mers Braşov – Ploieşti. Precizăm ca a fost instituită şi restricţie de viteză de 70 – 80 km/h. Circulaţia nu este afectată, în zonă drumul fiind alcătuit din câte două benzi pe sens.

În perioada 28 noiembrie – 15 decembrie 2016, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța se execută lucrări de reparaţii la rosturile de dilataţie ale podului Colentina, la km 15+873, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, cu restricţionarea traficului pe banda de urgenţă şi prima bandă (aproximativ o săptămână), urmând ca, apoi, să se restricţioneze traficul pe banda a doua şi să se circule pe prima bandă. Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să semnalizeze şi să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie.

În judeţul Olt este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa –Salcia, DJ677 Salcia –Pleșoiu (DN64) .

În județul Galați, pe DN25 Galați – Tecuci este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între localitățile Șendreni și Hanu Conachi, fiind impusă şi restricţie de viteză de 50 km/h. Tronsonul de drum a fost afectat de inundaţii.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (între kilometrii 85+534 și 86+948), circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Vâlcea, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN7 Râmnicu-Vâlcea - Sibiu, pe viaductul Cârligu Mic. Pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră s-a desfăşurat restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului).

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) - Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţii pentru traficul greu există şi în judeţul Vrancea, pe drumurile naţionale secundare DN2M (Andreiaşu de Jos - 7,5 tone) şi DN2N (Chiojnedeni - Vintileasca - 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

-DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

-DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

Mai multe articole despre:
drumuri ninsoare infotrafic cum se circulă