MENIU

Restricţii de circulaţie în Bucureşti, pentru Semimaratonul Internaţional. Rute ocolitoare

Restricții de trafic astăzi în București! Mai multe artere din centrul Capitalei vor fi închise, în contextul desfășurării competiţiilor sportive „Cros şi Semimaraton Internaţional”.

Astfel, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice, în sensul devierii şi restricţionării traficului rutier, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

În data de 13 mai 2017, între orele 07.30 – 15.30, se va restricţiona traficul rutier pe Bd. Unirii, ambele sensuri, între Piaţa Constituţiei şi Bd. I.C. Brătianu și pe Bd. Libertății între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite.

De la orele 15.30, până la încheierea evenimentului(14.05.2017), se închide traficul pe bd. Libertății între cele două bretele din Piața Constituției iar de la orele 18.00 și porțiunea cuprinsă între bd. Națiunile Unite și Splaiul Independenței. În data de 14 mai 2017, între orele 07.30 – 15.30, se va restricţiona traficul rutier pe următoarele artere, precum şi pe străzile care acced în acestea:

  • Bd. Libertăţii între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie;

  • Bd. Unirii între Piața Constituției și Piața Alba Iulia;

  • Bd. Decebal între Piața Alba Iulia și Piața Hurmuzachi;

  • Bd. Basarabia între Piața Hurmuzachi și Bd. Chișinău;

  • Bd. I.C. Brătianu între Splaiul Unirii și Piața Unirii;

  • Splaiul Independenței de la Piața Unirii până la pod Hașdeu, ambele sensuri, fără a afecta traversul pe podul Hașdeu;

  • Bd. Națiunile Unite între Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu și Splaiul Independenței.

    RUTE OCOLITOARE:

    - Bd. Dimitrie Cantemir – prin pasajul Unirii – Piaţa Universităţii – Bd. N. Bălcescu – Bd. Magheru – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei;

    - Şos. Mihai Bravu – prin Pasajul Muncii - Şos. Ştefan cel Mare – Bd. Iancu de Hunedoara

    - Calea 13 Septembrie – Şos. Panduri – bd. Geniului – Şos. Grozăveşti – pasajul Basarab;

    - Splaiul Independenţei – Pod Eroilor – Str. Ştirbei Vodă – Calea Victoriei – Str. Dem I. Dobrescu – Bd. N. Bălcescu – Piaţa Universităţii.

    - Şos. Panduri – Bd. Tudor Vladimirescu – Şos. Viilor –Str. C-tin. Istrati – Piaţa Libertăţii – Bd. Mărăşeşti.

    Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule în perimetrul adiacent traseului de desfăşurare a maratonului, iar cetăţenilor să opteze pentru mijloacele de transport în comun, renunţând la deplasarea cu autovehiculele personale.

    Totodată, solicităm conducătorilor de autovehicule:

    * să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

    * să respecte semnalele polițiștilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările acestora în punctele de deviere;

    * să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

    Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.