MENIU

Remus Truică, denunţat de fosta soţie în dosarul creditelor BRD. Cazul se judecă la Curtea de Apel

Remus Truică

Remus Truică vrea libertate de mişcare. Curtea de Apel Bucureşti judecă solicitarea acestuia de ridicare a controlului judiciar impus în dosarul creditelor de la BRD, în care a fost denunţat chiar de fosta sa soţie. Irina Truică a şi pus la dispoziţia procurorilor documente legate de un credit de trei milioane de euro contractat de fostul soţ. Însă şi ea este cercetată în acelaşi dosar.

Din Caraibe, în 11 martie, Irina Truică a trimis un denunţ la DIICOT împotriva soţului său. În documentul obţinut de Realitatea TV, soţia milionarului le-a povestit procurorilor că în anul 2008 Remus Truică a contractat un credit de trei milioane de euro pe care ar fi trebuit să îl restituie în 36 de luni.

"O asemenea structură a creditului ar fi însemnat ca soţul meu să producă venituri de cel puţin 100.000 euro luna, pentru a rambursa sumele împrumutate. Or, soţul meu nu a înregistrat niciodată venituri de un astfel de nivel, nici măcar pe societăţile în care era implicat, cu atât mai puţin pe persoana fizică.”

Creditul ar fi fost garantat cu o ipotecă asupra a două terenuri forestiere de câte 5000 de mp, deţinute de un garant ipotecar, cumpărate de la Truică în urmă cu două săptămâni pentru doar 32.000 de lei. Irina Truică mai spune că persoana garant era angajat al BRD.

„Soţul meu a vândut două loturi de valoare redusă unei persoane despre care bănuim că era angajată a BRD, la un preţ foarte mic, pentru ca numai după două săptămâni, aceleaşi loturi să fie aduse drept garanţie de către aceeaşi angajată a BRD la creditul luat de Remus Truică.", a spus Irina Truică.

Pe contractul de credit apare şi semnătura Irinei Truică. Aceasta susţine însă că a semnat contractul „ca primarul”, la recomandările soţului şi ale unui agent al băncii.

Scandalul dintre Irina şi Remus Truică are rădăcini mai vechi. În 2011, Irina l-a acuzat pe soţul său că a avut o aventură cu cântăreaţa Patricia Kaas. În replică, şi Remus Truică a spus că a fost înşelat de soţie.