MENIU

Remedii pentru a calma nervozitatea

Ai frecvent stări de anxietate, de teamă și nu reușești nicicum să îți regăsești calmul? Când simți că te apucă panica, în loc să îți faci o grijă în plus gândindu-te la o soluție, apelează la leacurile din natură. 

Mușețelul reduce anxietatea

Dacă ești o fire mai agitată, poți să bei câte o cană cu infuzie de mușețel în fiecare zi. Peste două lingurițe de flori uscate, torni 200 de ml de apă fierbinte și lași la infuzat 10 minute. Dacă nu îți place ceaiul, poți apela la suplimentele pe bază de mușețel. Un studiu al cercetătorilor americani de la Centrul Medical al Universității din Pennsylvania a arătat că persoanele care sufereau de anxietate, care au luat timp de 8 săptămâni suplimente cu mușețel, au avut o scădere semnificativă a simptomelor, în comparație cu cei cărora le-au fost administrate suplimente placebo.
Infuzia de sunătoare, calmant rapid

O altă plantă cu proprietăți antistres este sunătoarea, folosită încă din Antichitate pentru vindecarea celor care sufereau de afecțiuni nervoase. Poți bea câte un ceai de sunătoare seara, înainte de culcare, fiindcă îți redă liniștea după o zi stresantă.  Și în momentele de tensiune poți apela la o cană cu ceai de sunătoare.
Lavanda elimină stările de panică

Stările de panică şi de încordare pot fi ameliorate cu ajutorul tincturii de levănţică, plantă cu puternice proprietăți calmante. Pui 10-12 picături și o linguriță de miere în jumătate de pahar cu apă. Iei remediul de două ori pe zi. Poți pune, de asemenea, într-un vas cu apă câteva picături de ulei de lavandă, pentru a crea o atmosferă relaxantă în dormitor și să ai un somn liniștit.

Citește continuarea articolului AICI