MENIU

Remedii naturale pentru gripă

<p>Remedii naturale pentru gripă</p>

Gripa nu te-a iertat nici anul acesta. Te doare capul, ai febra, esti obosita, etc. Pentru toate aceste simptome exista leacuri rapide si eficiente. Vezi 9 remedii naturale pentru gripa.

1. Cretusca pentru febra Cretusca (Filipendula ulmaria) este o planta cunoscuta si sub numele de barba caprei sau pepenica. Florile de cretusca contin salicoside, care se transforma in organism in acid salicilic, un principiu activ foarte apropiat de acidul acetil-salicilic (aspirina). Incalzeste o cana de apa fara sa o fierbi si infuzeaza o lingura de flori de cretusca timp de 5-10 minute, apoi strecoara. Bea cate 3-4 cani pe zi, in alternanta cu aspirina, dar nu in acelasi timp. Ceaiul de cretusca este eficient si pentru durerile de cap. Cretusca nu este indicata in caz de alergie sau intoleranta la aspirina. Daca febra dureaza mai mult de 48 de ore, consulta un medic.

2. Arnica pentru durerile musculare Cand ai gripa, spui ca te doare toata carnea de pe tine. Durerile musculare caracteristice gripei pot fi trate prin homeopatie. In cazul unor dureri mari, ia cate 3 granule de Arnica Montana 9H de doua-trei ori pe zi. De indata ce dispar durerile musculare, nu mai lua arnica, caci poate avea efect invers, de inducere a simptomelor. Daca durerile musculare dureaza mai mult de 48 de ore, consulta un medic.

3. Salcie pentru durerile de cap Coaja de salcie calmeaza durerile de cap, caci contine salicoside, o molecula apropiata de aspirina, care actioneaza ca un anti-inflamator. Pune 2-3 g de coaja de salcie intr-un ibric cu o cana de apa si da in fiert. Ia de pe foc, lasa la infuzat 15 minute si strecoara. Bea 3 cani pe zi, inainte de masa si opreste tratamentul de indata ce durerile de cap cedeaza. Atunci cand bei ceai de salcie nu lua si aspirina, apare riscul de supra-dozaj.

Articol integral: http://www.curademiere.ro/9-remedii-naturale-pentru-gripa/