MENIU

Regulile de bază pentru o dietă sănătoasă, de la Jamie Oliver

<p>Jamie Oliver&nbsp;</p>

Celebrul bucătar îți sugerează mai multe sfaturi pentru un stil sănătos de viață, fără kilograme în plus! Care sunt acestea?

1. Dieta echilibrată

,,Scopul este să ai o alimentație sănătoasă, care să conțină fiecare categorie de alimente în proporțiile corecte și în cantități raționale.

2. Varietatea este cheia – mănâncă în culorile curcubeului!

Dieta trebuie să conțină o gamă largă de fructe, legume, pește, nuci, semințe, cereale integrale și lactate naturale slabe. În ceea ce privește fructele și legumele, alege-le în culori diferite! Nu doar cele verzi îți fac bine, fiecare culoare are beneficiile ei!

3. Cunoaște ceea ce mănânci

Sfatul lui Jamie Oliver este să faci un efort și să înveți mai multe lucruri despre alimentele pe care le consumi. Trebuie să înțelegem de unde vine mâncarea și cum ne influențeaza organismul.

4. Consumă calorii nutritive

Ai grijă ca majoritatea energiei tale (caloriile) să provină din alimente nutritive, care să aducă în organism vitamine, minerale, proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Evită caloriile „goale”.

5. Nu sări peste micul dejun

healthy-breakfastMicul dejun dă startul metabolismului tău în fiecare dimineață și te ajută să rămâi energică întreaga zi. Ia un mic dejun nutritiv, fă-l grozav, fă-l să-ți placă și să conteze!

6. Citește etichetele!

Citește informațiile de pe etichetele produselor pe care le cumperi! Acordă atenție și recomandărilor legate de mărimea unei porții! Atentie la zahăr, la sare și la grăsimi! Prea multe E-uri într-un singur produs este un semn rău.

7. Bea mai multă apă!

Apa este esențială. Bea multă apă și evită sucurile acidulate, energizantele sau sucurile cu zahăr adăugat.

8. Fii activ!

Mișcarea este un factor extrem de important pentru a te menține sănătos, așa că fii cât activ cât mai mult!

9. Dormi bine

Somnul e o parte esențială când vine vorba de sănătate. Somnul influențează felul în care înveți, în care te dezvolți, crești și îți menții greutatea. Când dormi, corpul are timp să ,,repare” organismul.”

sursa

Mai multe articole despre:
Jamie Oliver dietă sănătoasă