MENIU

Recep Erdogan s-a vaccinat anti-COVID în direct la televiziune cu un ser chinezesc

Recep Erdogan s-a vaccinat anti-COVID cu un ser chinezesc în direct la televiziune

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost vaccinat împotriva COVID-19 joi seara, în direct la televiziune, relatează AFP. Preşedinţia turcă a difuzat imagini în care se vede cum preşedintele turc, cu masca pe figură, primeşte o primă injecţie cu un vaccin chinez într-un spital din Ankara, notează și Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan: "Sper că campania de vaccinare va fi benefică şi că vom primi rapid cele 50 de milioane de doze necesare", a declarat el după vaccinare. "Unii fac publicitate negativ în jurul vaccinării, dar sper că bunul simţ va prevala."

Turcia a început joi să administreze personalului medical vaccinul produs de compania chineză Sinovac, în contextul lansării unui program naţional de vaccinare împotriva COVID-19, boală care a cauzat moartea a peste 23.000 de persoane în această ţară. Până în prezent au fost vaccinaţi peste 200.000 de membri ai personalului medical.

Turcia a înregistrat până în prezent mai mult de 2,3 de cazuri de COVID active, 23,495 dintre aceștia pierzându-și deja viața în lupta nedraptă virusul.

Mai multe articole despre:
erdogan