MENIU

Recensământ populației, PRELUNGIT. Dezastru în București, abia jumătate de populație s-a înregistrat. Este și criză de RECENZORI

Perioada de recenzare a fost prelungită

Recensământul populației și locuințelor se prelungește cu o săptămână, până pe 24 iulie. Anunțul vine în condițiile în care situația din București este deststuoasă, Capitala fiind cu 20% sub media națională de recenzare, cu puțin peste jumătate din populație.

A contat ritmul lent de colectare a datelor și aglomerația din centrele fixe, unde oamenii au așteptat ore în șir ca să completeze formularele. Deocamdată, singurul județ în care s-a încheiat recenzarea este Botoșani.

La nivel de Capitală sunt deschise peste 30 de centre fixe de recenzare. Cele mai multe astfel de puncte sunt în sectorul 5. În sectorul 4, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, nu a fost deschis niciun astfel de punct până în prezent.

Peste 80% din populaţia României a fost recenzată. Bucureştiul este în continuare pe ultimul loc la recenzarea din uşă în uşă, urmat de judeţele Timişoara şi Ilfov. În judeţul Botoşani a fost atins pragul de 100% al populaţiei estimate.

Puncte fixe pentru efectuarea recenzării, în Capitală

Prefectul Capitalei le-a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să ia măsuri de urgenţă pentru creşterea numărului de persoane recenzate în Bucureşti.

În scopul impulsionării procesului de recenzare, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a solicitat autorităților administrației publice locale să ia măsuri de urgență în vederea creșterii numărului de persoane recenzate la nivelul Capitalei.

Lista punctelor fixe pentru efectuarea recenzării în Municipiul București poate fi consultată AICI.

Mai multe articole despre:
recensamant 2022 recenzare recenzare prelungita