MENIU

Răspunsul cititorilor realitatea.net la întrebarea "A procedat bine Iohannis revocând-o pe Kovesi?"

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 9 iulie, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Imediat după ce purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi, a făcut anunțul, site-ul realitatea.net a lansat un sondaj, prin intermediul paginii de Facebook Realitatea, prin care și-a invitat cititorii să răspundă la întrebarea "A procedat bine Iohannis revocând-o pe Kovesi?".

Până în acest moment, adică până la ora 16:35, s-au înregistrat aproape 4.000 de voturi. Majoritatea, adică 65,3 la sută, a răspuns negativ. Cine vrea să voteze și / sau să lase un mesaj o poate face, în continuare, pe pagina de Facebook Realitatea.

CUM S-A VOTAT

A procedat bine Iohannis revocând-o pe Kovesi?

Da: 1302

Nu: 2452

Total voturi: 3754

De asemenea, cititorii realitatea.net au trimis sute de mesaje după ce Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Kovesi, noi redăm doar câteva dintre ele, și o facem imparțial: trei pro revocare și trei contra revocare.

MESAJE CONTRA DECIZIEI DE REVOCARE A LUI KOVESI

Nicolae Bratu Simion: "Cred că aici i s-a terminat sprijinul românilor! (n.r. lui Klaus Iohannis)"

Ana Maria Mihaela: "Motivul pentru care l-am apreciat pe Basescu a fost faptul ca nu s-a speriat de suspendare si si-a pus functia la bataie, dar nu a cedat, slab presedinte avem!"

Irina Stan: "A spus ADIO si votului meu, odata cu ADIO-ul spus sefei DNA! Am ramas singuri, dar NU CEDAM!"

MESAJE PRO DECIZIA DE REVOCARE A LUI KOVESI

Iulian Pescaldo: "Nu prea avea ce face. Eu cred ca a fost o decizie inteligenta. Daca îl suspendau o luna, era clar ca nu-l dădea jos poporul. Dar in luna aceea intra un hot in locul lui Iohannis, iar ei votau liniștiți orice lege. Eu cred ca strategia e buna, dar prea puțin înțeleasă"

Veronica Vera: "A procedat bine, pentru ca daca il suspendau o luna, ajungea un hot interimar, adica Tariceanu si se vota pe banda rulanta tot ce venea in favoarea lor"

Blendea Speranta: "Strategia este bună. Presedintele a salvat o luna de criză, in care făceau tara harcea-parcea"

----------------------------------------

Realitatea.net te întreabă: a procedat bine Iohannis revocând-o pe Kovesi?

VOTEAZĂ ȘI TU AICI!

În ultima lună, Klaus Iohannis a amânat luarea deciziei în privința procurorului-șef al DNA, după ce CCR i-a cerut şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Tot ce s-a petrecut în urmă cu puțin timp vine în contextul în care Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat săptămâna trecută că PSD și ALDE vor decide, chiar astăzi, dacă vor declanșa procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis.

Prin vocea purtătorului de cuvânt, Klaus Iohannis a anunțat astăzi că, indiferent de numele noului procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, instituţia trebuie să-şi continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel.