MENIU

Reacție senzațională după meciul Halep - Buzărnescu

Simona Halep nu a oferit nicio reacție pe moment după victoria în fața compatrioatei Mihaela Buzărnescu, în turul II la Wimbledon, dar a făcut-o celebrul Mats Wilander, analist Eurosport.

"Simona Halep şi-a pierdut din intensitate, a devenit emoţionantă. Şi-a văzut adversarul că revine şi au apărut tot felul de idei în capul ei. Mihaela a ridicat foarte mult nivelul, dar în cele din urmă jucătoarea cu mai multă experienţă s-a impus.

A fost un meci de foarte bună calitate. Nu e uşor să joci într-un meci împotriva unui compatriot, dar la final cred că jucătoarea mai bună s-a impus. Halep joacă fără presiune la Wimbledon şi asta se simte în momentele importante, pe care le gestionează bine", a spus Mats Wilander, pentru Euro Sport.

Citește și: Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în turul III la Wimbledon

Simona Halep a trecut în trei seturi de Mihaela Buzărnescu în turul II la Wimbledon, scor 6-3, 4-6, 6-2, și o va întâlni în turul următor pe Victoria Azarenka.

Cine este Victoria Azarenka

Victoria Azarenka are 29 de ani și ocupă locul 40 WTA.

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) si Azarenka se cunosc foarte bine, pentru că s-au mai întâlnit de patru ori până acum.

Scorul general Halep - Azarenka este 2-2, iar ultima intalnire directa dintre cele doua a avut loc la Wimbledon, in 2017. Atunci, Simona Halep a castigat in doua seturi, 7-6, 6-2.

ISTORIC HALEP - AZARENKA
2017 - iarbă - Wimbledon, optimi de finală - 7-6, 6-2
2015 - hard - US Open, sferturi de finală - 6-3, 4-6, 6-4
2012 - hard - Linz, optimi de finală - 6-1, 6-1
2012 - hard - Doha, optimi de finală - 6-3, 6-1

Victoria Azarenka a stat 55 de saptamani pe primul loc in clasamentul WTA, locul 11 all time la acest capitol.