MENIU

Reacție în scandalul de la școala Nicolae Titulescu: Consiliul Local a aprobat un proiect pentru îmbunătăţirea pazei în unităţile de învăţământ din Sectorul 1

Reacție în scandalul de la școala Nicolae Titulescu

La patru zile după izbucnirea scandalului de la  școala Nicolae Titulescu, care a șocat opinia publică, apare prima reacție a autorităților administrației locale. Astfel, Consilierii locali au aprobat, joi, un proiect pentru îmbunătăţirea serviciului de pază şi ordine publică şi a sistemului de supraveghere video în toate unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 1.

Proiectul a fost adoptat cu 24 voturi pentru.

Potrivit proiectului, primarul va lua toate măsurile legale pentru suplimentarea numărului corespunzător de agenţi de pază pentru fiecare unitate de învăţământ din Sectorul 1 şi pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu sisteme de supraveghere şi de alarmă, care pot fi accesate de orice elev aflat în pericol în locurile sau spaţiile în care este interzisă amplasarea camerelor video.

Waze anunță funcții inovatoare pentru șoferi, care îi vor scăpa de încurcăturile din trafic

Finanţarea serviciilor de pază şi achiziţionarea sistemelor de supraveghere şi de alarmă interioare şi exterioare se va asigura din bugetul local şi va fi alocată suma de 5 milioane de lei, iar Poliţia Locală Sector 1 va asigura siguranţa perimetrală la fiecare unitate de învăţământ conform planului ordine şi siguranţă a Sectorului 1. 

Avertismentele anterioare, ignorate până la izbucnirea scandalului

Lipsa unei paze adecvate în școli a fost semnalată încă de anul trecut de prefectul de la acea vreme, Rareș Hopincă:

„Siguranța în școli presupune mecanisme de pază, protecție și de prevenție, inclusiv în ceea ce privește consumul de substanțe stupefiante. Este un întreg sistem interconectat, care trebuie să funcționeze impecabil, coordonat și unitar la nivelul întregului oraș, dat fiind că, la ora actuală, practica este neunitară în unitățile de învățământ de la un sector la altul. De exemplu, la nivelul Sectorului 3 există câte un polițist local la nivelul fiecărei școli, în vreme ce în alte sectoare, ca de pildă în Sectorul 1, există deficiențe majore în asigurarea pazei la nivelul unităților de învățământ”, avertiza Rareș Hopincă pe pagina sa de Facebook pe 13 octombrie 2023. 

Rareș Bogdan, despre negocierile din culisele congresului PPE. Presiunile puse pe cancelarul care ne ține afară din Schengen

„În acest moment ne confruntăm cu o problemă spinoasă și sensibilă, cu multe fațete, care necesită proactivitate și implicare maximă din partea tuturor factorilor de decizie și a tuturor mecanismelor administrative și de supraveghere. Este nevoie de sprijin pentru paza în școli și acces în unitățile de învățământ și de standardizarea planurilor de intervenție rapidă. O altă propunere discutată în cadrul ședinței este ca Poliția Locală să fie pregătită de specialiști din cadrul Poliției Naționale”, mai scria prefectul Capitalei.

PSD: Clotilde Armand taie 133 mil. lei de la şcoli şi spitale ca să dea mai mulţi bani la panseluţe

„Clotilde Armand taie 133.000.000 lei de la şcoli şi spitale ca să dea mai mulţi bani la panseluţe! Pentru asta cere primarul Sectorului 1, astăzi, votul consiliului local. Consilierii locali ai PSD Sector 1 vor vota împotriva unei asemenea inepţii - şcolile şi spitalele sunt prioritare, au nevoie de finanţare şi de îmbunătăţirea serviciilor publice, nu de tăieri. Clotilde Armand şi USR au minţit promiţând o administratie mai buna şi au adus doar blocaje si incompetenţa iar, cu această iniţiativă, dovedesc şi rea-credinţă”, avertiza liderul PSD Sector 1, deputatul Florin Manole, pe 29 februarie.

Oficialul PSD a somat-o pe Clotilde Armand să vină joi în faţa Consiliului Local „şi să spună clar cetăţenilor de la ce şcoli şi spitale vrea să taie fondurile”.

„Locuitorii sectorului 1 trebuie să vadă adevărata faţă a USR: de la „Vrem spitale, nu catedrale” la „Vrem panseluţe, nu spitale”, a mai spus Manole.

Aceste orașe din SUA vă vor plăti până la 15.000 de dolari pentru a vă muta acolo. Care sunt condițiile