MENIU

Reacţia Rusiei după ce SUA au bombardat Siria. Anunţul făcut de Vladimir Putin

Reacţia Rusiei după ce SUA au bombardat Siria

SUA AU BOMBARDAT SIRIA. Atacul cu rachete lansat de forțele americane în Siria afectează semnificativ relațiile dintre SUA și Rusia, a avertizat vineri Kremlinul, transmite Reuters.

Vladimir Putin consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene, situată lângă orașul Homs, o agresiune împotriva unei națiuni suverane. Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la 'un pretext inventat', deoarece armata siriană nu deține arme chimice, violează dreptul internațional. Kremlinul consideră că loviturile aeriene sunt o încercare de a deturna atenția lumii de la numeroasele victime din Irak, conform Agerpres.

De asemenea, Kremlinul apreciază că loviturile aeriene sunt un obstacol serios în calea creării unei coaliții internaționale de luptă împotriva terorismului.

Rusia spune că "toate consecințele vor fi suportate de cei care au declanșat acest atac".

"Rusia a fost notificată că se pregăteşte o operaţiune de război în Siria. Toate consecinţele vor fi suportate de cei care au declanşat acest atac", a declarat Vladimir Safronkov, reprezentantul Rusiei la ONU.

SUA au bombardat Siria. Au fost lansate 59 de rachete de tip Tomahawk

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Siria bombardament Vladimir Putin razboi Siria