MENIU

Reacția lui Victor Ciutacu după demisia lui Cătălin Striblea. "Nu vreau să fac pe detectivul"

Catalin Striblea, plecare de la Romania TV

Jurnalistul Cătălin Striblea a anunțat, în emisiunea din 28 decembrie, că aceasta este ultima sa apariție la România TV. Victor Ciutacu a ținut să-i transmită un mesaj fostului coleg, potrivit StiripeSurse.ro.

Victor Ciutacu a ținut să-i transmită un mesaj fostului coleg, potrivit StiripeSurse.ro:

 "Cand am venit in postul tv pentru care lucrez si azi, nu neaparat pe valul vreunei efuziuni populare de simpatie si de entuziasm colectiv, a fost o gura de oxigen pentru mine. Era proaspat iesit din spital, era simbolul statiei (care, de altfel, se nascuse cu el in direct), era cel care gestionase editorial, pana la nefericitul accident cerebral, spatiul orar de prime time pe care urma sa prestez eu, uzurpatorul.
Intaratat de unii care se straduiau sa provoace (inca) un scandal intern, primul continua in instanta, a dat o declaratie de bun simt. A spus ca transferul meu e un castig, ca nu iau locul nimanui si ca nu-l deranjeaza deloc. Nu interactionasem pana atunci. In rarele clipe cand se intamplase sa ne intalnim, ne salutam politicos, schimbam doua-trei vorbe de complezenta si ne vedeam fiecare de drumul lui. In plus, pour le connaiseurs, veneam din Intactul care strivea tot in cale si eram (cred ca sunt si acum) prieten cu Badea... Cand s-a hotarat sa revina pe sticla si a inceput sa negocieze conditiile, l-am invitat sa colaboram in regim cvasipermenent si i-am pus la dispozitie, ori de cate ori a simtit nevoia, biroul meu; fie si ca loc de odihna/relaxare" Mai multe...

Pe blogul personal, Striblea a venit și cu o serie de explicații prin care își motivează alegerea de a părăsi postul TV și dă de înțeles că între el și șefii postului au intervenit o serie de neînțelegeri care au condus la această despărțire, potrivit StiripeSurse.ro.

"Duminică seară am avut ultima emisiune la România TV. A fost capătul unui drum de aproape șase ani, în mare cu aceeași echipă cu care am început la Realitatea sau Realitatea FM. Am convenit acum, de comun acord, că e o răscruce și că nu ne înțelegem cum să mergem mai departe.

De ce am plecat? Uneori am simțit că sunt mai multe lucrurile care ne despart, decât cele care ne legau. De ce au vrut ei să plec? Nu mi-e foarte clar, dar probabil că e vorba de același sentiment.

Ne-am certat? Nicio secundă. Am trecut fiecare cu calm și chiar râzând. Bine, ei au și experiența transferurilor de jucători pe care le fac de ani de zile. M-a surprins? Sincer să fiu, dacă m-ați fi întrebat acum o lună aș fi avut dubii. Am să le reproșez ceva? Mi-ar fi plăcut ca lucrurile să fie mai clare, dar le mulțumesc pentru sprijin de-a lungul ultimilor ani.

Iar pentru cei care așteaptă să încep un război de natură etică, ideologică sau tabloidă cu conducerea sau patronatul vă înșelați profund. Ce am avut de spus ne-am spus între noi. Eu unul cred că Ultima Oră a fost un program politic bun și credibil. Pentru el am muncit în ultimul an alături de Liliana Ruse, o super-jurnalistă, în fața căreia mă înclin. De altfel, publicul a creditat acest program care, în noiembrie, a fost cel mai vizionat după breaking-news-uri, evident. Asta înseamnă că am muncit serios.

Și, da, drumul ales de conducerea România TV în ultimele luni, nu a fost unul cu care să fiu de acord în totalitate. Și ei știu asta. Dar eu unul nu fug când dau de greu. Îmi exprim ideile și fac ce se poate face. Programul nostru, Ultima Oră, a fost corect și ne-am asumat tot ce a fost acolo.

Ar mai fi o întrebare. Cea pe care am auzit-o cel mai des în ultimul an. Cea pe care am primit-o aproape zilnic în perioadele agitate: de ce nu pleci de la România TV" Mai multe...

Mai multe articole despre:
Victor Ciutacu Cătălin Striblea