MENIU

Elena Udrea, arestată preventiv. Reacția foștilor săi colegi de Guvern

Elena Udrea, în ședință de Guvern Boc II  Sursa: LIBERTATEA

După ce Elena Udrea a fost arestată, foștii săi colegi de Guvern și de partid, Traian Igaș, fost ministru de Interne și Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, și-au exprimat regretul pentru situația în care se află Elena Udrea. Igaș a declarat pentru realitatea. net, că privește cu regret orice arestare a unui fost coleg, în timp ce Ialomițianu a precizat că îi pare rău de ce i se întâmplă ca om, Elenei Udrea, dar justiția trebuie să își facă treaba. 

Întrebat cum vede arestarea Elenei Udrea, întrucât a fost coleg de Guvern și de partid cu aceasta, Traian Igaș a precizat, pentru realitatea.net:

”Orice arestare din rândul colegilor, foștilor colegi de Guvern, de partid, o privesc cu regret, în sensul în care eu nu mă așteptam să se ajungă aici. Eu nu aș fi dorit ca un ministru să ajungă aici. Mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a spus acesta.

Pe de altă, Gheorghe Ialomițianu a afirmat că îi pare rău de ce i se întâmplă ca om, fostei colege, dar justiția trebuie să își urmeze cursul. Mai mult, Ialomițianu a făcut precizări și despre dosarul Gala Bute:

”Îmi pare rău de ce i se întâmplă ca om, dar justiția să își facă treba. Sigur, am fost colegi, în partid, în Guvern, am avut o relație bună în sensul în care proiectele pe care le susținea și care aveau cadru legal, au primit aviz pozitiv. Iar pentru Gala Bute nu s-au acordat bani, nici Ministerul Finanțelor și nici Ministerul Justiției nu au dat aviz pozitiv, acest act nomativ se referea la o strategie generală. De la bugetul de stat nu s-au alocat bani. Din proiectul de hotărâre a fost eliminat, ulterior, acest eveniment sportiv, el  făcea parte din programul de promovare turistică a României”, a spus Ialomițianu pentru realitatea.net. 

 

Elena Udrea, arestată pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, în dosarul Microsoft. Decizia a fost dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție(ICCJ),  dar nu este definitivă, iar avocații săi au anunțat că vor contesta măsura. 

Anunţul a fost făcut de unul dintre avocaţii Elenei Udrea, Marius, Striblea, care a precizat, la ieşirea din sala de judecată, că a fost admisă parţial propunerea anchetatorilor în sensul că judecătorul nu a luat în considerare acuzaţia de spălare de bani.

Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA faţă de Udrea în dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar.